22 Ιούν 2024 18:49

Ενημερωτική δράση “Οι σχέσεις στην εφηβεία”, στο γυμνάσιο Πύλης

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Πύλης με το Γυμνάσιο Πύλης, την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε διαδραστική ενημερωτική ομιλία στην Α΄ Τάξη του Γυμνασίου με θέμα: «Οι σχέσεις στην εφηβεία», από τα στελέχη της δομής.

Σκοπό της δράσης αποτέλεσε η ενημέρωση των έφηβων μαθητών για ζητήματα που άπτονται των κοινωνικών σχέσεων με τους «σημαντικούς άλλους», με τους οποίους έρχονται σε επαφή και αλληλεπίδραση καθημερινά. Οι μαθητές κατά τη διάρκεια της δράσης είχαν τη δυνατότητα να κατανοήσουν έννοιες, όπως εφηβεία/ σχέση  και εν συνεχεία να σκεφτούν και προβληματιστούν επί του θέματος. Τέλος, τα στελέχη προέτρεψαν τους έφηβους να επικοινωνούν τα διάφορα θέματα που τους απασχολούν σχετικά τις σχέσεις τους, με άτομα εμπιστοσύνης.

Αποτέλεσμα της δράσης ήταν η ενεργή συμμετοχή των μαθητών στη συζήτηση, η ελεύθερη έκφραση των απόψεων και των εμπειριών τους και η λειτουργία του θέματος ως τροφή για σκέψη στην επαφή και την επικοινωνία με τον περίγυρο.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πύλης εντάσσεται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Θεσσαλία 2021-2027” και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.