24 Ιούν 2024 03:18

“Ένας ξεναγός στην τσέπη σας!”

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα ξενάγησης δημιουργείται στον Δήμο Πύλης.

 

tn_image_1409080427Μετά την υπ. αριθμ. 9/2014, ΑΔΑ: ΒΙΕΡΩ14-7A7 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πύλης και τις σχετικές άδειες του Υπουργείου Τουρισμού ήδη ξεκίνησε η εφαρμογή του προγράμματος σε συνεργασία με την ιστοσελίδα Urbotour (http://www.urbotour.com/el/) και τον υπεύθυνό της κ. Παναγιώτη Καρόπουλο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την τοποθέτηση από τον Δήμο κωδικών QR-Codes σε όλες τις τοπικές κοινότητες, σε μνημεία, αξιοθέατα και σε όλα τα αξιόλογα σημεία του Δήμου μας.

Οι επισκέπτες, αλλά και οι δημότες έχουν τη δυνατότητα, σκανάροντας με το κινητό τους τον κωδικό QR-Code μέσω μιας εφαρμογής σάρωσης, να συλλέγουν πληροφορίες στην ελληνική και αγγλική γλώσσα για τα μνημεία που επισκέπτονται, αλλά και για τα γειτονικά αξιοθέατα της περιοχής. Παράλληλα, οι επαγγελματίες, με μια μικρή συνδρομή, μπορούν να διαφημίσουν την επιχείρησή τους. Όλα τα δεδομένα δύνανται επίσης να βρεθούν και στη δωρεάν εφαρμογή Traveller Companion για όλες τις ‘έξυπνες συσκευές' (Smartphones/Tablets), χωρίς την κατ' ανάγκη σύνδεση στο διαδίκτυο.

Πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια του Δημάρχου κ. Κ. Κουφογάζου και του Αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Δ. Μαγκούτη, υπαλλήλων του Δήμου και ανθρώπων του πολιτισμού με σκοπό την ανάδειξη του τόπου μας. Ήδη έχουν τοποθετηθεί κωδικοί σε αρκετά σημεία του Δήμου και οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ θετικές. Ευελπιστούμε η νέα Δημοτική Αρχή να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το πρόγραμμα αυτό που ήδη λειτουργεί επιτυχώς σε άλλους τρεις δήμους της χώρας.

Πληροφορίες:

Δήμος Πύλης  – Τηλέφωνο 24313 52333