14 Απρ 2024 10:21

Εκπρόσωποι του Δήμου Λορέτο της Ιταλίας στον Δήμο Πύλης

Εκπρόσωποι του Δήμου Λορέτο  της  Ιταλίας στον Δήμο Πύλης – Στο  πλαίσιο της Ανάπτυξης του Θρησκευτικού Τουρισμού

Τους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Πύλης Κων/νος Μαράβας

Την Παρασκευή 17 Ιουνίου  το μεσημέρι εκπρόσωποι του Δήμου Λορέτο επισκέφτηκαν τον Δήμο Πύλης, όπου στο Δημαρχείο τους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας με τους συνεργάτες του.

Την αποστολή των αντιπροσώπων του Δήμου του Λορέτο αποτελούσαν ο κ.  Alessio Angelo Ferrari   Commeno   δικηγόρος   Πρόεδρος  της  Ακαδημίας  Επιστημών  Γραμμάτων και Τεχνών της Ρώμης.

Giancarlo De Col – Αρχιτέκτονας – Μάνατζερ   Οικονομικός   Σύμβουλος   της   Ακαδημίας Επιστημών Γραμμάτων και Τεχνών της Ρώμης- υπεύθυνος   για την ανάπτυξη του θρησκευτικού Τουρισμού.

Stefania Giorimbelli – δικηγόρος   συνεργάτης   του  Δήμου   Λορέτου.

Fernando   Frezzotti  – Ιστορικός  υπεύθυνος – Υπεύθυνος του Τμήματος Μελετών της Ελληνικής Κοινότητας του Μάρκε.

Κουδούνας  Χάρης   Σύμβουλος σε θέματα  μεταφορών και Τουρισμού μεταξύ  Ελλάδος και  Ιταλίας  ,ιστορικός , ερευνητής, και συγγραφέας.

Roberto  Bertoloni   Εκπρόσωπος  του Δήμου  του Λορέτου  υπεύθυνος για θέματα θρησκευτικού Τουρισμού.

Στο Δημαρχείο τους καλωσόρισε  ο Δήμαρχος Πύλης Κων/νος  Μαράβας αφού τους ανέφερε έναν χωριστά , εύχομαι καλή διαμονή στον Δήμο μας στην όμορφη Πύλη εύχομαι και είμαι σίγουρος μετά τον ερχομό μας στην πόλη του  Λορέτου , όπου έχουμε τις καλλίτερες εικόνες  και με τον δικό σας ερχομό εδώ στην Πύλη θα ανοίξουμε νέους δρόμους συνεργασίας.

Εύχομαι ο δρόμος των Αγγέλων  να  είναι η απαρχή  για κάτι καλό στην ανάπτυξη του Τουρισμού, εύχομαι καλή διαμονή στον τόπο μας.

Κατόπιν έγιναν σύντομες τοποθετήσεις από εκπροσώπους του Δήμου Λορέτο για τον σκοπό της συνεργασίας μεταξύ των δυο Δήμων και εν συνεχεία ένα σύντομο ιστορικό του Δήμου Πύλης   ανέπτυξε ο κ. Βασίλειος Πανάγος.

Αμέσως μετά  με το μίνι Bus του  ΚΤΕΛ Τρικάλων μετέβησαν στην Ελάτη για γεύμα.

Τον Δήμο Πύλης εκπροσωπούσαν εκτός από τον Δήμαρχο Κων/νο   Μαράβα, o Kώστας Κρούπης,  η κ. Ντίνα Μπέκου, ο κ. Χρήστος Νάκος, και η κ. Βάνα Διαγωμά.

Οι εκπρόσωποι του Δήμου Λορέτο θα παραμείνουν επί τρείς  ημέρες  όπου θα επισκεφθούν τα αξιοθέατα του Νομού Τρικάλων και του Δήμου Πύλης, καθώς και την Ημερίδα που γίνει το Σάββατο το βράδυ στις 19.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης.