06 Δεκ 2023 09:53

Εκδηλώσεις τιμής της Εθνικής Εορτής 28ης Οκτωβρίου 1940 στον Δήμο Πύλης

Mε επιμέλεια και φροντίδα των υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Πύλης και του Αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Μπαλατσούκα  Κωνσταντίνου προγραμματίζονται οι εκδηλώσεις τιμής της Εθνικής Εορτής 28ης Οκτωβρίου 1940.
1ον : Ομιλία του κ. Δημήτριο Κωνσταντινίδη – Καθηγητή και συγγραφέα με θέμα τα Χρόνια της Κατοχής στην Πύλη.
Θα γίνει στις 27 Οκτωβρίου  στον χώρο πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου και Λυκείου Πύλης, στις 10:30 το πρωϊ.
Συμμετοχή θα έχουν τόσο η Αντιπεριφέρεια Τρικάλων όσο και Φιλαρμονική του Δήμου Τρικκαίων.
2ον: Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνα – Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων στην Πύλη.
Επίσης μεγάλη παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας στην Πύλη, την 28η Οκτωβρίου.
3ον: Τα «ΤΣΙΑΒΑΛΙΑΡΕΙΑ», την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, στις 10:45 το πρωϊ, στην κεντρική πλατεία της Πιαλείας, προς τιμή του πρώτου πεσόντα δημότη μας, αείμνηστου Βασίλη Τσιαβαλιάρη.
Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο πρώην Υπουργός και Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων ο κ. ΣΟΥΡΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, συγγραφέας του Βιβλίου με τίτλο «ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1940 ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ».
4ον: Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 07:30 το απόγευμα θα υπάρξει Θεατρική Παράσταση στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης με την θεατρική ομάδα Τρικάλων «ΧΥΤΡΑ» με τίτλο έργου  – Κωμωδία «η ωμάδα πέζη ΜΠΟΣΤ».
Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.
Παράλληλα εκδηλώσεις μνήμης και παρελάσεις θα γίνουν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες Πύλης με την φροντίδα των Σχολείων, των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων και των αρμοδίων Αντιδημάρχων.
ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΛΗΣ