13 Ιούν 2024 22:26

«Εγκαινιάστηκε η γέφυρα στον Άγιο Κωνσταντίνο του Δήμου Πύλης.»

tn_egainia gefirasΤα εγκαίνια της γέφυρας στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008 στις 7:30 μ.μ., ένα έργο που θα διευκολύνει την κίνηση προς την Άρτα μέσω της επαρχιακής οδού «Πύλης – Μεσοχώρας.»

 

Φωτογραφικό υλικό εδώ… 

Χαιρετισμός του Δημάρχου Πύλης στα εγκαίνια της γέφυρας…

Ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης χαρακτήρισε το έργο της γέφυρας στον Άγιο Κωνσταντίνο σημαντικό και αναμένεται να δώσει κυκλοφοριακή ανάσα στην περιοχή. Κουραστήκαμε πολύ, αναφέρει ο Νομάρχης, γι΄ αυτή τη γέφυρα που ξεκίνησε από την προηγούμενη νομαρχιακή αρχή, αφενός γιατί δεν υπήρχε χρηματοδότηση, αφετέρου υπήρχαν αντιρρήσεις από την περιφέρεια λόγω του ότι η μελέτη για το φράγμα της Πύλης επέκειτο και η συγκεκριμένη περιοχή κατακλύζεται με βάση την προκαταρκτική μελέτη.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Κουφογάζος αναφέρθηκε στα επιτεύγματα και τις δυνατότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης όταν ενεργοποιείται, όταν παίρνει πρωτοβουλίες, όταν ανοίγει τον τοπικό αναπτυξιακό βηματισμό για λογαριασμό των τοπικών κοινωνιών προς όφελος των ίδιων των πολιτών. Με τέτοια έργα γίνεται πραγματικότητα η αποκέντρωση με τις προσπάθειες των ανθρώπων που αναλώνουν τον ίδιο τους τον εαυτό στην υπηρεσία των συμπολιτών τους.

Σχετικά με το έργο:

Πρόκειται για την κατασκευή γέφυρας στον Πορταϊκό ποταμό επί της αρ. 2 επαρχιακής οδού Πύλης – Στουρναρέϊκων παρά τον οικισμό Άγιος Κωνσταντίνος. Ο προϋπολογισμός έφθασε στις 497.500,00€ (για εργασίες) και 89.500,00€ (για Φ.Π.Α.). Σύνολο 587.000,00 €. Τελική δαπάνη έργου 639.386,05€. Κατασκευάστηκαν δύο νέες γέφυρες στον Πορταϊκό ποταμό δίπλα στην υπάρχουσα, μήκους 55,0μ. και πλάτους 3,5μ. η καθεμιά. Επιπλέον έγινε συντήρηση της υφιστάμενης και η προσαρμογή της ώστε να αποτελέσει νησίδα και χώρο πρασίνου μεταξύ των δύο γεφυρών. Οι εργασίες περιελάμβαναν ακόμη βελτίωση, προσαρμογή και τροποποίηση του οδικού δικτύου στην περιοχή των γεφυρών 90,0 μ. και 80,0μ. εκατέρωθεν αυτών. Τέλος, κατασκευάστηκε ο ηλεκτροφωτισμός της γέφυρας. Το έργο εντάσσονταν στο Γ΄ ΚΠΣ και ανάδοχος υπήρξε η κατασκευαστική εταιρεία «Καρατζούνης ΑΤΕΒΕ.»