22 Φεβ 2024 02:49

Έγινε η κοπή πίτας των υπαλλήλων του Δήμου Πύλης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης.

Έγινε η κοπή πίτας των υπαλλήλων του Δήμου Πύλης, για τον ερχομό του νέου έτους, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης.

Υπήρξε το σύνολο των Δημοτικών υπαλλήλων, μόνιμοι, αορίστου χρόνου, διοικητικοί, καθαριότητας, οδηγοί, τεχνικοί.

Το κλίμα ήταν ευχάριστο, με ανταλλαγή απόψεων, με προβληματισμό για το σήμερα και το αύριο των Δήμων και γενικότερα της υπάρχουσας κατάστασης κρίσης της Χώρας.

Ο Δήμαρχος αφού ευχήθηκε υγεία και καλή χρονιά, μιλώντας στάθηκε σε συγκεκριμένα σημεία:

«….Πέρα από τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν Χώρα, εμείς, σαν Δήμος, σαν ζωντανός οργανισμός, η δουλειά μας είναι η καθημερινότητα του δημότη μας. Γιατί εμείς είμαστε δίπλα του.

Ο πολίτης είναι ο «πελάτης» μας στον Δήμο. Αυτός μας πληρώνει και θέλει να του δώσουμε σημασία, να τον ακούσουμε με σεβασμό και να του μιλήσουμε με ευγένεια. Αν έχει δίκιο να τον εξυπηρετήσουμε όσο πιο άμεσα μπορούμε. Αν έχει άδικο να τον βοηθήσουμε να το καταλάβει. Να του εξηγήσουμε απλά και κατανοητά να καταλάβει τι πρέπει να κάνει.

Πρέπει σε ώρα εργασίας να είμαστε στα γραφεία μας και στην δουλειά μας και να μην πίνουμε  καφέ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ γείτονες, φίλους, γνωστούς, συγχωριανούς, που ξέρουν ότι θεωρητικά την ώρα εκείνη δουλεύουμε. Την ίδια ώρα που πολλοί από αυτούς είναι άνεργοι, δεν μπορούν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ, δυσκολεύονται να σπουδάσουν τα παιδιά τους.

Δεν θέλω να δίνουμε λαβές να μας κακολογούν. Γιατί το «κακό» μεταφέρεται εύκολα. Και εγώ είμαι στην «αγορά, ακούω, βλέπω, κρίνω».

Πρέπει να υπάρχει συνεργασία και επικοινωνία μεταξύ των υπηρεσιών, τόσο σε επίπεδο Διευθυντών – Προϊσταμένων όσο και των υπαλλήλων μεταξύ τους.

…..Εμείς, δεκαεπτά μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας, σαν νέα Δημοτική Αρχή, σας εμπιστευόμαστε, σας πιστεύουμε, στηριζόμαστε στις γνώσεις σας και είμαστε σίγουροι ότι πέρα από τις όποιες δυσκολίες όλα θα πάνε καλά.

Θα ήθελα επίσης να σας πω, με κάθε ειλικρίνεια,  ότι η  Δημοτική Αρχή και εγώ προσωπικά είμαστε δίπλα σας,  είμαστε ΠΑΡΟΝΤΕΣ στο ατομικό-προσωπικό σας πρόβλημα, στο οικογενειακό, στο υπηρεσιακό…».

Τον λόγο στην συνέχεια πήραν οι Αντιδήμαρχοι και οι Διευθυντές του Δήμου.

Παρόντες ήταν και  Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι των Νομικών Προσώπων του Δήμου Πύλης.

Ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση και όλα κύλησαν όμορφα με τυχερούς τέσσερες υπαλλήλους του Δήμου που συμβολικά θα πάρουν τριήμερη άδεια.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΗΣ

 

[cycloneslider id=”kopi-pitas-ipallilon”]