19 Μάι 2024 11:53

“Δραστήριος και τις Άγιες Ημέρες ο Σύλλογος Γυναικών Αγίου Βησσαρίωνα”

tn_epitafeiosΟ Σύλλογος Γυναικών Αγίου Βησσαρίωνα δημιούργησε φέτος μια μικρή χορωδία από μέλη του για να ψάλλουν τα Εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής. Έτσι από μέρες και υπό την καθοδήγηση του ιεροψάλτη κ. Κων/νου Κρομμύδα άρχισαν οι πρόβες.
Οι κυρίες Αλεξάνδρα Μαρμαγγέλου, Γεωργία Κουτσομπασάκου, Βιργινία Τζάνη, Αθανασία Τρύπα, Έφη Καραμπίνα, Ευαγγελία Παπακ/νου, Βασιλική Μαρμάγγελου, Ευαγγελία Τολιοπούλου και η κ. Κατερίνα Σουλιώτη από νωρίς, πριν ακόμη χτυπήσουν οι καμπάνες πένθιμα στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας ήταν παρούσες εκεί, να ψάλλουν τα Εγκώμια του Επιτάφιου Θρήνου της Μεγάλης Παρασκευής παρουσία πολλών πιστών του χωριού αλλά και συγχωριανών που ήρθαν από μακριά για τις Άγιες μέρες.
 
Φωτογραφικό υλικό εδώ…
 
Μέρες Χαράς για όλο τον κόσμο, στιγμές οικογενειακές μετά Την Ανάσταση Του Κυρίου Μας. Έτσι και ο Σύλλογός μας πραγματοποίησε τη “Γιορτή Αγάπης” τη Δεύτερη Μέρα του Πάσχα.
Μετά τη Θεία Λειτουργία η πλατεία γέμισε με κόσμο. Η κ. Κατερίνα Σουλιώτη πρόεδρος του συλλόγου άνοιξε τη Γιορτή λέγοντας Χριστός Ανέστη και ευχαριστώντας τόσο τους παρευρισκόμενους όσο και το χοροδιδάσκαλό μας κ. Παναγιώτη Τσίντζο που σε μικρό χρονικό διάστημα με πολλές γνώσεις και με υπομονή έστησε το χορευτικό τμήμα γυναικών αλλά και το παιδικό τμήμα με παιδιά διαφόρων ηλικιών από τα προνήπια μέχρι το γυμνάσιο.
Ο λόγος άξια δόθηκε στον κ. Τσίντζο για τις καθιερωμένες ευχές και έκανε ένα πρόλογο για το τι θα επακολουθούσε. Δεν μπορούμε όμως να παραλείψουμε ότι από νωρίς ήταν εκεί ο χαροδιδάσκαλος μας, να επιμεληθεί τις στολές μας αλλά και να λύσει τις τυχόν  τελευταίες  απορίες.
Τα παιδιά ένα ένα ετοιμάστηκαν να απαγγείλουν τα ποιηματάκια τους όπου όλα μιλούσαν για τα έθιμα και τις παραδόσεις του Πάσχα  από κάθε πόλη της Ελλάδας. “Καλώς σ΄έβραμε αφέντη άρχοντα μου και λεβέντη να στα πούμε τα Ρουσάλια πέστε τα ρε παλικάρια να στα πούμε σε΄να πρώτα που σε βρήκαμε στη πόρτα…..” (στίχος από κάλαντα που λεγόταν στο Αργίνιο). Μετά το τέλος των ποιημάτων άρχισε ο χορός  και τα παιδιά με τις φορεσιές τους χόρεψαν παραδοσιακά τραγούδια. Γονείς, παππούδες και χωριανοί καμαρώναμε με συγκίνηση. Όλα μαζί πιασμένα χέρι χέρι έκαναν μια μεγάλη υπόκλιση για κλείσιμο και σειρά είχαμε οι γυναίκες με πασχαλινά τραγούδια όπου όλες μαζί χορέψαμε και τραγουδήσαμε συγχρόνως το “Σημερα Γιώργη μ΄ Πασχαλιά” και άλλα. Μοιράστηκαν κόκκινα αυγά για το Χριστός Ανέστη και η Γιορτή έκλεισε με χορό για όλους.
Το Διοικητικό Συμβούλιο εύχεται σε όλους Χρόνια Πολλά Χριστός Ανέστη.