20 Ιούν 2024 16:35

Σε ακόμα μια δράση με σημαντικό αντίκτυπο στην προώθηση των εναλλακτικών μορφών  τουρισμού στη περιοχής της Πύλης προχώρησε ο Ορειβατικός Περιηγητικός Όμιλος Πύλης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σε ακόμα μια δράση με σημαντικό αντίκτυπο στην προώθηση των εναλλακτικών μορφών  τουρισμού στη περιοχής της Πύλης προχώρησε ο Ορειβατικός Περιηγητικός Όμιλος Πύλης.

Σε συνεργασία με τους :

 • Κυνηγετικό Σύλλογο Πύλης,
 • ΕΟΣ Καρδίτσας,
 • Ανοιχτή Ομάδα Πύλης

Προχώρησε σε τοποθέτηση πινακίδων με ορειβατικό χάρτη της περιοχής που περιλαμβάνει όλα τα μονοπάτια, σηματοδοτημένα και μη,  των βουνών Ίταμος& Κόζιακας” (τμήμα Κοινότητας Πύλης).

Οι πρώτοι 2 χάρτες τοποθετήθηκαν στα σημεία:

 1. Πλατεία Δημαρχείου &
 2. Γέφυρα Αγίου Βησσαρίωνα (Τοξωτή Γέφυρα Καμάρα)

Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα τοποθετηθούν άλλοι 3χάρτες στα σημεία:

 1. Ι. Μ. Θεοτόκου Γκούρας&
 2. Ι.Μ. Μεγάλων Πυλών (Πόρτα Παναγιά)
 3. Πλατεία Συντριβανιού

Οι πινακίδες είναι εξοπλισμένες με σύστημα QRcode (με ένα απλό σκανάρισμα μπορείς να έχεις στη φορητή σου συσκευή τον χάρτη θέασης) και εξυπηρετούν τους παρακάτω σκοπούς:

 • Την ανάδειξη των ορειβατικών μονοπατιών,
 • Τον προσανατολισμό και την καθοδήγηση του επισκέπτη,
 • Πληροφορίες (απόσταση και χρόνος πορείας) για βασικάαξιοθέατα της περιοχής,
 • Προειδοποίηση για πιθανούς κινδύνους (γκρεμοί, διασταυρώσεις ποταμών κτλ).

Ήδη το προηγούμενο χρονικό διάστημα τα μέλη του συλλόγου μας προχώρησαν σε συντήρηση και σήμανση της “Βλαχόστρατας”, μονοπατιού που ξεκινά από τον οικισμό της Πόρτας Παναγιάς και συνεχίζει προς στο χωριό Κοτρώνι. Η Βλαχόστρατα” είχε διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο στην ανάπτυξη του εμπορίου της ευρύτερης περιοχής καθώς κατά τα χρόνια της Τουρκοκρατίαςαποτέλεσε τον σημαντικότερο εμπορικό δρόμοκατά μήκος του οποίου αναπτύχθηκαν . Το λιθόστρωτο καλντερίμι ακολουθούθεί την παρόχθια διαδρομή και μετά την Τοξωτή Γέφυρα ανηφορίζει στην κακοτράχαλη πλαγιά του Κόζιακα.Η παραπάνω δράση έρχεται σε συνέχεια των σημάνσεων που έγιναν στα μονοπάτια Α32& Α33 του Ιτάμου.

Ευχαριστούμε την εταιρία topoguideγια την παραχώρηση του υποβάθρου, τις αδειοδοτούσες υπηρεσίες για την άρτια συνεργασία και τέλος το Συμβούλιο της Κοινότητας Πύλης που πάντοτε στέκεται αρωγός και αγκαλιάζει όλες τις δράσεις μας.

Ευελπιστούμε οι παραπάνω δράσεις να βοηθήσουν όλους τους επισκέπτες να γνωρίσουν με ασφάλεια την όμορφη φύση και τα σπουδαία αξιοθέατα της περιοχής μας.

 

Με τιμή

Το ΔΣ του Ο.Π.Ο.Π.