13 Ιούλ 2024 02:34

Δωρεάν Σεμινάρια Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας Ορεινών Περιοχών στο Δήμο Πύλης από το πρόγραμμα ΑΙΘΗΚΟΣ

Ανακοινώνεται η διεξαγωγή εκπαιδευτικού σεμιναρίου με θέμα «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και Ορεινές Περιοχές», στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «ΑΙΘΗΚΟΣ – Δημιουργία Μηχανισμού Υποστήριξης για την Ανάπτυξη και Προώθηση της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας σε Πληθυσμούς Ορεινών Περιοχών», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Χρηματοδοτικό Μηχανισμό του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου 2009 – 2014.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η καλλιέργεια της καινοτόμου επιχειρηματικής κουλτούρας στους κατοίκους και επιχειρηματίες των ορεινών περιοχών, στο πλαίσιο ανάπτυξης κοινωνικών επιχειρήσεων και προώθησης της κοινωνικής οικονομίας, σε τομείς που είναι και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα τη περιοχής, όπως: τα δάση, ο ορεινός τουρισμός, η κτηνοτροφία, η γεωργία, κ.ά.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί την περίοδο 1-12 Ιουλίου 2016. Οι θεματικές ενότητες είναι οι ακόλουθες:

Κοινωνική οικονομία και επιχειρηματικότητα, ορεινός τουρισμός, παραγωγή δασικών προϊόντων, παραγωγή και πιστοποίηση τοπικών/παραδοσιακών τροφίμων, κτηνοτροφία και ορεινές περιοχές, σύγχρονο και αποτελεσματικό μάρκετινγκ προϊόντων και υπηρεσιών.

Εισηγητές θα είναι καταξιωμένοι επιστήμονες από Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

Ο κύκλοι των μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν στα ορεινά χωριά του Δήμου Πύλης και πιο συγκεκριμένα, στην πόλη της Πύλης και στα Δημοτικά Διαμερίσματα Ελάτης, Περτουλίου, Νεραϊδοχωρίου και Στουρναραιϊκων.

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί προσεχώς και η συμμετοχή στα μαθήματα είναι δωρεάν.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 24/6 στο Δήμο Πύλης, στην κα Διαγωμά Βάϊα, και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις vaiadiagoma@yahoo.gr, vdiagoma@0365.syzefxis.gov.gr, (στο τηλέφωνο 24343.50317). Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα πάρουν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο, αλλά και για το έργο του ΑΙΘΗΚΟΥ μπορεί κανείς να βρει στην ιστοσελίδα του έργου hRp://aithikos-eeagrants.teilar.gr/, καθώς επίσης και στο Facebook Aithikos Project – hRps://www.facebook.com/Aithikos-Project- 1743105572598960/?fref=ts

 

Τρίκαλα, 11/6/2016