20 Ιούλ 2024 21:39

“Δωρεάν προσυμπτωματικός έλεγχος στο Δροσερό του Δήμου Πύλης”

tn_droseroΗ οικονομική επιτροπή του Δήμου Πύλης με ομόφωνη απόφαση δέχτηκε δωρεά υλικού από ιατρική εταιρεία προκειμένου να πραγματοποιηθεί προσυμπτωματικός έλεγχος σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Πύλης.

Έτσι την Τετάρτη 13 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε σε κατοίκους του Δροσερού δωρεάν  έλεγχος λιπιδαιμικού προφίλ, ουρικού οξέος και αρτηριακής πίεσης. Πολλοί κάτοικοι του Δροσερού  θέλησαν να πραγματοποιήσουν το συγκεκριμένο check up.

Παρόντες στην διαδικασία  ο γιατρός και Αντιδήμαρχος Πύλης Γιάννης Κουτσονάσιος και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Δροσερού Παναγιώτης Πουλιανίτης.

Ο κ. Κουτσονάσιος δήλωσε τα εξής: «Είναι πολύ σημαντικό να γίνεται δωρεάν προσυμπτωματικός έλεγχος σε κατοίκους της περιφέρειας. Ζητήσαμε από την συγκεκριμένη εταιρεία να διαθέσει υλικό, εξοπλισμό και επιστημονικό προσωπικό ώστε να μπορέσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι συνδημότες μας και  από  απομακρυσμένες  τοπικές κοινότητες  του Δήμου μας, οι οποίοι δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας,  να πραγματοποιήσουν στον τόπο κατοικίας τους  προσυμπτωματικούς ελέγχους. Έχουμε θετική απάντηση και απομένει το επόμενο διάστημα να καταρτιστεί το πρόγραμμα».