21 Απρ 2024 14:26

“Δωρεάν εξέταση Μαστογραφίας και Test Pap στο Δήμο Πύλης”

tn_kiniti monadaΔωρεάν εξέταση μαστογραφίας και test pap θα πραγματοποιηθεί σε γυναίκες του Δήμου Πύλης από την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου και για 20 περίπου μέρες, μετά τη συνεργασία του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας, του Δήμου Πύλης και του Κ.Υ. Πύλης.

Για το λόγο αυτό επισκέφτηκε το Δημαρχείο Πύλης,  ο επιστημονικός υπεύθυνος του ιδρύματος, χειρουργός κ. Μανώλης Αμπατζόγλου, ο οποίος συναντήθηκε με το Δήμαρχο Πύλης κ. Κων/νο Κουφογάζο και  τον Αντιδήμαρχο Υγείας κ. Ιωάννη Κουτσονάσιο και συμφωνήθηκε η  κινητή μονάδα του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας να εγκατασταθεί στην Πύλη, στο χώρο του Δημαρχείου, προκειμένου γυναίκες από τον Καλλικράτειο Δήμο Πύλης να πραγματοποιήσουν τις ως άνω εξετάσεις.

Εν συνεχεία έγινε συζήτηση στο Κ.Υ. Πύλης μεταξύ του Συντονιστή Διευθυντή κ. Μιχάλη Βενιζέλου, του Μανώλη Αμπατζόγλου και του Ιωάννη Κουτσονάσιου για την καλύτερη κινητοποίηση και ενημέρωση των γυναικών του Δήμου Πύλης, οι οποίες θα πραγματοποιήσουν την εξέταση της μαστογραφίας από την  ηλικία  40 έως 65 ετών και την εξέταση test pap από την  ηλικία 25 έως 65 ετών.

Ο Αντιδήμαρχος Υγείας Ιωάννης Κουτσονάσιος δήλωσε: “Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Αμπατζόγλου, που επισκέφθηκε την Πύλη,  καθώς  και  το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, το οποίο θα διαθέσει για 20 περίπου μέρες  στο Δήμο Πύλης  την κινητή του μονάδα, προκειμένου οι γυναίκες του Δήμου μας  να πραγματοποιήσουν εντελώς δωρεάν δύο πάρα πολύ σημαντικές εξετάσεις, τη μαστογραφία, που υπήρξε και παραμένει το κατεξοχήν εργαλείο ελέγχου για τον καρκίνου του μαστού και το test pap  μια ιατρική εξέταση,  που έχει σώσει πολλές γυναίκες παγκοσμίως από τον  καρκίνο του τραχήλου της μήτρας”.

Ο Συντονιστής Διευθυντής του Κ.Υ.Π. κ. Μιχάλης Βενιζέλος δήλωσε: “Το Κ.Υ.Πύλης στα πλαίσια της πρόληψης του γυναικολογικού καρκίνου και του καρκίνου του μαστού σε συνεργασία με το Ελληνικό  Ίδρυμα Ογκολογίας και το  Δήμο Πύλης αρχίζει πρόγραμμα μαστογραφιών και pap test από τις 9-11-2011  στην Πύλη. Αυτή η συνεργασία είναι σίγουρο ότι θα αποβεί προς όφελος των γυναικών της περιοχής μας”.

Οι γυναίκες,  που επιθυμούν να υποβληθούν σε μαστογραφία και test pap, μπορούν να κλείνουν ραντεβού στο Δήμο Πύλης τηλ.2434350101, 2431074676 και στο Κ.Υ. Πύλης τηλ. 2434022870. Υπάρχει δυνατότητα γυναίκες, οι οποίες δεν μπορούν με δικό τους  μεταφορικό μέσο να μεταβούν στο χώρο της εξέτασης, να μεταφερθούν με αυτοκίνητο του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας μετά από συνεννόηση με το Δήμο Πύλης.