29 Φεβ 2024 00:39

«Διοργάνωση συνεδρίου για τα ρεκόρ Γκίνες – Νέο ρεκόρ Γκίνες»

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΕΚΠΟΛ

Ελ. Βενιζέλου και Αναλήψεως Διοικητήριο, 38001 Βόλος.
τηλ.& φαξ 2421352512,
email: ekpol.magn@yahoo.gr, ekpol.magn@thessaly.gov.gr

Βόλος 28/3/16

Προς: ΔΗΜΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΘΕΜΑ: «Διοργάνωση συνεδρίου για τα ρεκόρ Γκίνες – Νέο ρεκόρ Γκίνες»

 

Σε συνέχεια του παγκοσμίου ρεκόρ Γκίνες, που η ΕΚΠΟΛ της Περιφέρειας Θεσσαλίας κατέρριψε στις 31 Αυγούστου 2012 για το μεγαλύτερο συρτάκι του κόσμου, με τη  συμμετοχή 5.614 χορευτών και 40.000 επισκεπτών και κατάφερε να προβάλει τόσο τη Μαγνησία όσο και ολόκληρη τη Θεσσαλία παγκοσμίως, η ΕΚΠΟΛ θα διοργανώσει παγκόσμιο συνέδριο με τη συμμετοχή είκοσι χωρών που έχουν κατακτήσει ρεκόρ Γκίνες. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί προκειμένου να παρουσιάσουν οι χώρες τις απόψεις τους -στην περίπτωση που έγινε απολογισμός- για το πώς επηρέασε και επέδρασε στην τουριστική προβολή και την ανάπτυξη της περιοχής τους το συγκεκριμένο γεγονός. Στο συνέδριο θα ανταλλάξουν απόψεις οι εκπρόσωποι των χωρών που έχουν κατακτήσει ρεκόρ Γκίνες από τις διάφορες χώρες και θα καταθέσουν τα συμπεράσματα προκειμένου να αξιοποιηθούν μελλοντικά.

Είναι η πρώτη  φορά που διοργανώνεται ένα τέτοιο παγκόσμιο συνέδριο με τα αποτελέσματα και τη σημασία των ρεκόρ Γκίνες. Το παγκόσμιο αυτό συνέδριο θα τεθεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του ΕΟΤ και της UNESCO.

Μεταξύ των καλεσμένων που θα παρευρεθούν θα εκπροσωπηθεί τόσο το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτιστικού Τουρισμού (ECTN) όσο και εκπρόσωποι άλλων διεθνών φορέων όπως το NECSTOUR και το EUROPA NOSTRA. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου που δρομολογείται να διεξαχθεί το Σάββατο στις 27 Αυγούστου 2016 επίσημοι προσκεκλημένοι από τις χώρες που θα συμμετέχουν, εκτός των συνέδρων εκπροσώπων των ρεκόρ Γκίνες, θα είναι και δημοσιογράφοι της περιοχής τους, προκειμένου να δοθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δημοσιότητα.

Το κλείσιμο του συνεδρίου θα ολοκληρωθεί με την τσιπουροκατάνυξη σε ένα «τραπέζι» ενός χιλιομέτρου στην παραλία του Βόλου, όπου οι παραγωγοί ούζου και τσίπουρου της Θεσσαλίας θα φέρουν προσφέροντας τα προϊόντα τους προκειμένου να προβληθούν παγκοσμίως διότι το γεγονός θα ολοκληρωθεί υποβάλλοντας νέα υποψηφιότητα για ρεκόρ Γκίνες με θέμα «η μεγαλύτερη τσιπουροκατάνυξη του κόσμου». Επίσης θα προσφερθούν εδέσματα μεσογειακής διατροφής και τοπικής γαστρονομίας από τους πολιτιστικούς συλλόγους των δήμων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που ως γνωστόν η μεσογειακή διατροφή – δίαιτα είναι εγγεγραμμένη  στην άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της UNESCO.

Να σημειωθεί ότι στα πλαίσια του συνεδρίου θα ακολουθήσει και ημερίδα με θέμα «η ασφάλεια των προϊόντων τσίπουρου που είναι επίσημης προέλευσης (τυποποιημένα) και η επικινδυνότητα των άλλων που διατίθενται στο παράνομο εμπόριο νοθευμένα».

Δεδομένου ότι με το νέο ρεκόρ Γκίνες που θα πετύχουμε για μια ακόμη φορά θα προβάλουμε την περιοχή μας παγκοσμίως και ιδιαίτερα το τσίπουρο, του οποίου θα προωθήσουμε την αναγνωρισιμότητα ως εθνικό προϊόν.

Δεδομένου ότι με την προβολή του γεγονότος τα αποτελέσματα της επιτυχίας για τους δήμους της Θεσσαλίας θα είναι τα μέγιστα ζητούμε τη συνεργασία σας και τη συνδρομή σας στο θέμα της προσφοράς των τοπικών εδεσμάτων από τους πολιτιστικούς συλλόγους του δήμου σας. Παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με πολιτιστικούς συλλόγους του δήμου σας έτσι ώστε να εξασφαλίσετε την προσφορά, του πιο αντιπροσωπευτικού παραδοσιακού εδέσματος της περιοχής σας από ένα τουλάχιστο πολιτιστικό σύλλογο για το εγχείρημα της μεγαλύτερης τσιπουροκατάνυξης του κόσμου. Επισημαίνουμε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση έχει ως στόχο την προβολή των παραδοσιακών εδεσμάτων της Θεσσαλίας και τη γαστρονομική κληρονομιά.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση στα τηλ. της ΕΚΠΟΛ.

 

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΚΠΟΛ

& Δ/νων Σύμβουλος

Χαλέβας Κων/νος

Eπιστολή Pdf αρχείο