Δύο σημαντικά και μεγάλα έργα ξεκινούν σύντομα στον Δήμο Πύλης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δύο σημαντικά και μεγάλα έργα ξεκινούν σύντομα στον Δήμο Πύλης.
Η πηγή χρηματοδότησης είναι η ΣΑΤΑ.
Οι μελέτες έχουν συνταχθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, με την επιμέλεια της αρμόδιας Αντιδημαρχίας, σε συνεννόηση και συνεργασία με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων. Εγκρίθηκαν στην τελευταία Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης και είναι οι παρακάτω:
1ον: «Ασφαλτοστρώσεις – συντηρήσεις ασφαλτικών», με αριθμό μελέτης 9/2018, προϋπολογισμού δαπάνης 300.000,00 € με τον Φ.Π.Α..

Αντικείμενο της μελέτης είναι η εκτέλεση εργασιών ασφαλτόστρωσης στις Τ.Κ. και στους οικισμούς: Παλαιομοναστήρου, Δροσερού, Πηγής, Λιλής, Ελευθεροχωρίου, Κοτρωνίου, Αγίου Βησσαρίωνα, Φιλύρας, Πιαλείας, Παλαιοκαρυάς, Μουριάς, Παραποτάμου, Πύλης, Φήκης και Ροπωτού.
2ον: «Έργα αναπλάσεων κοινόχρηστων χώρων Δήμου Πύλης», με αριθμό μελέτης 8/2018, προϋπολογισμού δαπάνης 250.000,00 € με τον Φ.Π.Α..

Οι περιοχές επέμβασης περιλαμβάνουν την ανάπλαση της πλατείας Μεσοχώρι στον οικισμό Πύλης, την ανάπλαση της πλατείας του οικισμού Αθαμανίας, πεζοδρομήσεις εντός του οικισμού Γαρδικίου, διαμόρφωση κοινόχρηστης έκτασης στην Τ.Κ. Πύρρας, ανακατασκευή τμήματος πλατείας Τ.Κ. Παλαιομοναστήρου, διαμόρφωση μονοπατιών στην Τ.Κ. Δροσοχωρίου και αποκατάσταση – διαμόρφωση περίφραξης και περιβάλλοντος χώρου στο κοιμητήριο της Τ.Κ. Στουρναραίικων, διαμόρφωση μονοπατιών εντός της Τ.Κ. Δροσοχωρίου και άλλες ήπιες παρεμβάσεις σε Τοπικές Κοινότητες που θα κριθεί απαραίτητο να κατασκευαστούν.
Ο Δήμαρχος Πύλης, Κωνσταντίνος Μαράβας, δηλώνει ικανοποιημένος από το έργο των υπαλλήλων της Τεχνικής Υπηρεσίας και όλων των εμπλεκομένων. Αξιοποιείται έτσι επωφελώς η ΣΑΤΑ, παράγεται πραγματικό, συγκεκριμένο έργο και αλλάζει η μορφή των Τοπικών Κοινοτήτων.

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΛΗΣ