24 Ιούλ 2024 09:13

«Δήμος Πύλης: Λαζαρίνες 2011»

tn_lazarines 2011 aΟ Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Πύλης σε συνεργασία με το Δήμο Πύλης οργάνωσαν την εκδήλωση «Λαζαρίνες 2011». Μια εκδήλωση θεσμός πλέον. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 11:00 το πρωί την Παρασκευή 15 Απριλίου 2011.

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό εδώ…

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων μετά από την επίσκεψή του στο σχολείο για την προσφορά πασχαλινών δώρων στα παιδιά περίμενε τις Λαζαρίνες στο Δημαρχείο Πύλης. Η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου γέμισε χαρούμενα παιδικά πρόσωπα. Τα κορίτσια του Δήμου φόρεσαν τα καλά τους, πήραν τα στολισμένα καλάθια τους με φυσικά ανοιξιάτικα λουλούδια, τραγούδησαν το «Λάζαρο» με τις μελωδικές παιδικές φωνές τους κρατώντας έτσι ζωντανό το έθιμο του «Λαζάρου».

Η γιορτή ξεκίνησε με το σύντομο χαιρετισμό της Πρόεδρου του Συλλόγου κ. Μαρίας Τζάνη η οποία ευχήθηκε σ' όλους «Χρόνια Πολλά & Καλή Ανάσταση». Επίσης ευχαρίστησε το Δήμαρχο Πύλης κ. Κων/νο Κουφογάζο και τον Αντιδήμαρχο κ. Ιωάννη Κουτσονάσιο για τη συνεργασία και τη συμπαράστασή τους προς το Σύλλογο.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Κουφογάζος αφού καλωσόρισε τα παιδιά με τη φράση «Ήρθε η Άνοιξη στο Δημαρχείο» έδωσε τις ευχές του για καλή πρόοδο και Καλό Πάσχα.

Όλα τα καλάθια ήταν εξίσου πανέμορφα στολισμένα και η επιλογή δύσκολη. Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε να γίνει κλήρωση για τα καλάθια που θα βραβευθούν. Τυχερές «Λαζαρίνες» ήταν η Κασσιανή Τσέργα, η Άννα Κουβέλη και η Μαρία Βοϊτσίδη.

Σ' όλα τα παιδιά προσφέρθηκαν αναμνηστικά για τη συμμετοχή τους καθώς και αναψυκτικά.  Επόμενη εκδήλωση του Συλλόγου είναι το «Απογευματινό» για τη «Γιορτή της Μητέρας».