24 Απρ 2024 10:09

5η τακτική γενική συνέλευση των εταίρων της ΑΜΚΕ “Δίκτυο Δήμων Περιοχής Πίνδου”

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Μαρτίου στις 13:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης του Δημαρχείου Πύλης, η 5η τακτική γενική συνέλευση των εταίρων της ΑΜΚΕ του «Δικτύου Δήμων  Περιοχής Πίνδου», όπου συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα.

  • ΘΕΜΑ 1ο Απολογισμός πεπραγμένων απερχόμενου Δ.Σ.
  • ΘΕΜΑ 2ο  Έγκριση απολογισμού φορέα για το έτος 2023
  • ΘΕΜΑ 3ο  Έγκριση προϋπολογισμού  φορέα για το έτος 2024
  • ΘΕΜΑ 4ο  Απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη
  • ΘΕΜΑ 5ο  Εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου

Οι εργασίες της τακτικής γενικής συνέλευσης άρχισαν με το χαιρετισμό του Δημάρχου Πύλης Κωνσταντίνου Μαράβα Προέδρου της Συνέλευσης, ο οποίος είπε τα εξής:

Σας καλωσορίζω στη σημερινή εκδήλωση της Γενικής Συνέλευσης του «Δικτύου Πίνδος». Φυσικά και στην όμορφη κωμόπολη της Πύλης, στο Δήμο μας, αν και έχουμε αρκετά προβλήματα, υπάρχουν όμως και αρκετά πλεονεκτήματα. Το Δίκτυο Πίνδος προσέφερε πάρα πολλά θετικά πράγματα στο Δήμο μας. Ειδικά στο Δήμο Πύλης λύθηκαν πολλά θέματα. Τη θητεία που είναι μπροστά μας μπορούμε να προγραμματίσουμε αρκετά πράγματα και να δημιουργήσουμε επίσης πολλά. Σήμερα έχουμε την τιμή να είναι μαζί μας και η Αντιπεριφερειάρχης κα. Χρύσα Ντιντή, η οποία είναι η νέα εκλεγμένη Αντιπεριφερειάρχης, και πιστεύω ότι θα βοηθήσει πολύ το Νομό Τρικάλων.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο απερχόμενος Πρόεδρος του «ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΙΝΔΟΣ» κ. Ανδρέας Στεργίου, Δήμαρχος Αργιθέας, που πρότεινε στα μέλη της συνέλευσης ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη του εκλιπόντος πρόσφατα   Διευθυντή του Δικτύου, κ. Χρήστου Γκρέκου.

Στην ομιλία του ακολούθως, ο κ. Στεργίου αναφέρθηκε ονομαστικά σε έναν–ένα στους παρόντες Δημάρχους και στα στελέχη των Δήμων από τις διάφορες Περιφέρειες, και φυσικά στον οικοδεσπότη Δήμαρχο, κ. Κώστα Μαράβα. Συνεχίζοντας ο κ. Στεργίου αναφέρθηκε εν ολίγοις στο Δίκτυο Πίνδος το οποίο απαρτίζεται από τις Περιφέρειες  Θεσσαλίας-Ηπείρου-Στερεάς Ελλάδος-Δυτικής Ελλάδος, ενώ ενδιαφέρον έδειξε ο Δήμαρχος Δεσκάτης από τα Γρεβενά.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός της Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρύσας Ντιντή, οποία ανέφερε τα εξής: “Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ μαζί σας στις διαδικασίες της Συνέλευσης. Oι ορεινοί Δήμοι έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και χρειάζονται και ιδιαίτερη αντιμετώπιση, ιδιαίτερες δράσεις, αλλά και ειδικά κονδύλια. Το μείζον πρόβλημα είναι η μεγάλη έκταση των ορεινών Δήμων που δε χωρίστηκαν σε μικρότερους. Είναι πολύ σοβαρή η δουλειά που κάνατε σαν Δίκτυο”.

Τελειώνοντας η κ. Ντιντή ανέφερε: “Θα συμβάλουμε και εμείς σα νέα Περιφέρεια Θεσσαλίας και σαν Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, γιατί έχετε ένα μεγάλο πεδίο δράσης.

Αμέσως ο κ. Στεργίου προέβη σε απολογισμό των πεπραγμένων, οικονομικό και διοικητικό, αναφερόμενος και στις δράσεις του Δικτύου.

Τέλος, ακολούθησε η διαδικασία της εκλογής του Προεδρείου όπου ομόφωνα προτάθηκε να είναι ξανά Πρόεδρος ο κ. Ανδρέας Στεργίου, Δήμαρχος Αργιθέας, με Αντιπρόεδρο το Δήμαρχο του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη κ. Περικλή Μίγδο, με Γενικό Γραμματέα τον κ. Αλέξανδρο Καρδαμπίκη, Δήμαρχο Αγράφων, και Εκτελεστικό Γραμματέα το Δήμαρχο Πύλης κ. Κωνσταντίνο Μαράβα.

Να σημειώσουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο είναι 11 μελές, με τρία μέλη Εξελικτική Επιτροπή, και με τρία αναπληρωματικά μέλη.

Προσφέρθηκε γεύμα σε όλους τους συμμετέχοντας στη Συνέλευση από τον Δήμαρχο κ. Κώστα Μαράβα, στην ταβέρνα-εστιατόριο «’ΑΣΠΡΟ ΛΙΘΑΡΙ», στη στροφή προς το Κοτρώνι (Δημοτική Κοινότητα Δήμου Πύλης).