28 Φεβ 2024 23:33

«Διήμερο δράσεων από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πύλης»

Το  Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πύλης διοργάνωσε με επιτυχία ένα διήμερο δράσεων την Παρασκευή 17 και Σάββατο 18 Δεκεμβρίου, σε συνεργασία με το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Τρικκαίων και τον Αθλητικό Σύλλογο (ΜΑΧΗΤΕΣ) Τρικάλων.

Συγκεκριμένα την πρώτη ημέρα Παρασκευή 17/12 το πρωί το πρόγραμμα της δράσης περιελάμβανε ενημέρωση Γυναικών της Πύλης στον χώρο της Λαϊκής Αγοράς της Πύλης(πεζόδρομο της Ερμού), από στελέχη του Κ.Κ. Πύλης και του Κέντρου Συμβουλευτικής Τρικάλων, δίνοντας ενημερωτικά φυλλάδια πληροφόρησης, που αφορούσαν οδηγίες με λεπτομερείς αναφορές για την βία που υφίστανται οι γυναίκες οποιαδήποτε μορφή βίας / ή έχουν υποστεί βία στο παρελθόν.

Στην παραπάνω εκδήλωση βρέθηκε και η Αντιδήμαρχος Υγείας κ. Χαρά Καλιώρα.

Η δεύτερη ημέρα δράσης το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι περιελάμβανε μαθήματα αυτοάμυνας για γυναίκες, στον Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης, όπου στις παρευρισκόμενες γυναίκες ο προπονητής του Αθλητικού Συλλόγου ΜΑΧΗΤΕΣ Τρικάλων κ. Παναγιώτης Κερασοβίτης, έκανε σεμινάριο δύο περίπου ωρών που αφορούσε την αυτοάμυνα-αυτοπροστασία με κάποια τεχνικά στοιχεία από το Παγκράτειο Άθλημα, παρουσιάζοντας συγκεκριμένα τεχνικές εδάφους –όρθια μάχης –απεμπλοκή.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΛΗΣ