24 Ιούν 2024 02:17

“Διήμερη Γιορτή Ποδοσφαίρου στο Δήμο Πύλης”

tn_12Διήμερη Γιορτή Ποδοσφαίρου πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Δήμο Πύλης και στο αθλητικό κέντρο του Νίκου Παπαποστόλου στον Άγιο Βησσαρίωνα στις 25 & 26 Μαΐου 2013.

Περισσότεροι από 100 μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων ξεδίπλωσαν το ποδοσφαιρικό τους ταλέντο, αγωνίστηκαν με πάθος και πρόσφεραν άφθονο θέαμα στους παρευρισκόμενους φιλάθλους, δασκάλους και γονείς.

Φωτογραφικό υλικό εδώ…

Συμμετείχαν 8 ομάδες από 10 Δημοτικά Σχολεία. Το Δ. Σχολείο της Πηγής συμμετείχε με 2 ομάδες. Με μία ομάδα συμμετείχαν τα σχολεία της Πύλης, της Φήκης και του Παλαιομοναστήρου, ενώ 3 ομάδες παρουσιάστηκαν από συνεργαζόμενα σχολεία και συγκεκριμένα τα σχολεία Πιαλείας – Φιλύρας, Γόμφων – Λυγαριάς και Ελάτης – Κοτρωνίου.

Το διήμερο ξεκίνησε με τους προκριματικούς αγώνες των ομάδων το Σάββατο και συνεχίστηκε την Κυριακή με τους ημιτελικούς ενώ κορυφώθηκε με τον τελικό του πρωταθλήματος, έναν αμφίρροπο αγώνα μεταξύ των Δ. Σχολείων Παλαιομοναστήρου και Πύλης, με αγωνία και πολλές ευκαιρίες εκατέρωθεν που τελικά κρίθηκε στα πέναλτι με σκορ 3-2 υπέρ του Παλαιομοναστήρου (κανονική διάρκεια 0-0).

Ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κ. Κουφογάζος απένειμε το κύπελλο στη νικήτρια ομάδα ενώ απονεμήθηκαν αναμνηστικά μετάλλια σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές.

Αξιέπαινη ήταν η συμβολή των Διευθυντών και των Δασκάλων των μικρών αθλητών που αγκάλιασαν την προσπάθεια των διοργανωτών και βοήθησαν στην ανάδειξη των ιδανικών και των αξιών του ομαδικού αθλητισμού όπως η ευγενής άμιλλα και η συνεργασία για ένα κοινό στόχο, σημαντικό «εξωσχολικό» μάθημα για μικρούς αλλά και μεγάλους.

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» αξίζει στους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής κ.κ. Ηλία Οικονόμου, Δημήτρη Κορομπλή και Νίκο Μανούρα για την εθελοντική συμμετοχή τους ως διαιτητές καθώς και στον Γιατρό των αγώνων κ. Θάνο Μαγκούτη.

Ευχαριστίες επίσης οφείλονται στην «ΤΥΡΑΣ ΑΕ» για την προσφορά χυμών και στην «ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ» που πρόσφερε το νερό στους αγωνιζόμενους.

Τέλος θερμές ευχαριστίες στον κ. Νίκο Παπαποστόλου για τις ανέσεις που πρόσφερε στο αθλητικό του κέντρο και βοήθησε έτσι στην άρτια διεξαγωγή του τουρνουά.

Τη διοργάνωση της εκδήλωσης ανέλαβε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Δημήτρης Μαγκούτης και ο ΟΚΠΑΔ Δήμου Πύλης.