23 Φεβ 2024 02:59

Με αρκετό ενδιαφέρον η εκδήλωση, για την διαχείριση δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων στο Δημ. Σχολείο Πύλης

Ο Δήμος Πύλης σε μια προσπάθεια για την ανάπτυξη του αισθήματος της φιλοζωίας και με γνώμονα ότι η οι καλές συνήθειες καλλιεργούνται από την μικρή ηλικία, διοργάνωσε σήμερα Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα την διαχείριση δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων, για μαθητές του δημοτικού σχολείου.

 

Το αρμόδιο για την διαχείριση των αδεσπότων ζώων συντροφιάς Αυτοτελές Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με την Κοινότητα Πύλης, το Δημοτικό Σχολείο Πύλης και τον πιστοποιημένο εκπαιδευτή σκύλων κ. Τάσο Κρικέλη “εκπρόσωπος του ΚΔΑΠ ΜΕ ΑΓΆΠΗ”,  κάλεσαν τους μαθητές των όλων των τάξεων να παρακολουθήσουν στην πράξη πως πρέπει να συμπεριφέρονται και να χειρίζονται τα ζώα συντροφιάς, είτε είναι ιδιόκτητα είτε αδέσποτα, τι; φροντίδες απαιτεί η κατοχή ενός ζώου, γιατί ένα ζώο εκδηλώνει κάποιες καλές ή κακές συμπεριφορές και ιδίως την αγάπη που δίνει, αλλά και απαιτεί ένα ζώο.

 

Ιδιαίτερα όμως τονίστηκαν οι δυνατότητες που υπάρχουν για την αξιοποίηση της αμφίδρομης αγάπης μεταξύ ζώων και ανθρώπου στις πολύ εξαιρετικές και δύσκολες περιπτώσεις αποκατάστασης ατόμων με ειδικές δεξιότητες, όπως τετραπληγικοί, άτομα στο φάσμα του αυτισμού κ.λ.π.

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο καθ’ ύλην αρμόδιος Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της 5μελούς Επιτροπής διαχείρισης αδέσποτων κ. Ζούρτος Κων/νος, καθώς και η Προϊσταμένη του Α.Τ.Τ.Ο.Α. κα. Έφη Φωτάκη.

 

Ο κ. Κρικέλης συνοδευόταν από έναν άριστα εκπαιδευμένο service dog την Viga, ένα γλυκύτατο Rotweiller η οποία με την απόλυτη υπακοή και άριστη συμπεριφορά της, απέδειξε ότι με την σωστή εκπαίδευση «ο λύκος γίνεται αρνάκι» και φυσικά με τα κόλπα της έκλεψε τις καρδιές των μικρών μαθητών.

 

Τα παιδιά έκαναν πολλές και άκρως ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και συνομίλησαν με τους υπεύθυνους για αρκετή ώρα. Όμως εξ αιτίας του καύσωνα, δόθηκαν ευχές για καλό καλοκαίρι σε όλους και ραντεβού – υπόσχεση για επανάληψη και συνέχεια της εκδήλωσης τη νέα σχολική χρονιά.