23 Απρ 2024 11:13

Δελτίο τύπου τοπικού συντονιστικού Δήμου Πύλης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛHΣ

Σε έκτακτη συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Δήμου Πύλης, χθες, Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023  και ώρα 18:00  με θέμα  «Έργα και μέτρα πρόληψης για την αντιμετώπιση  πλημμυρικών φαινομένων στο Δήμο Πύλης και συνεκτιμώντας :

  1. Το με  Α/Α 13/2023 ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ 13/2023 ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ τις επόμενες ημέρες.
  2. Την κατάσταση των υποδομών του Δήμου μας, όπου επλήγησαν μετά το καταστροφικό πέρασμα της καταιγίδας Daniel , την ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ στην οποία άμεσα προχωρήσαν οι Τεχνικές  υπηρεσίες τόσο του Δήμου όσο και της Περιφέρειας  που σκοπό σε πολλές περιπτώσεις ήταν η άμεση οδική  πρόσβαση για επείγοντα περιστατικά.
  3. Την κατάσταση των Δημοτών μας οι  οποίοι επλήγησαν από την καταιγίδα Daniel.

AΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ

  1. Να τεθούν όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες σε επιφυλακή και ετοιμότητα από χθες.
  2. Οι κάτοικοι οι οποίοι έχουν πληγεί ή μπορεί να χρήζουν ιδιαίτερης υγειονομικής φροντίδας  και είναι επιβεβλημένη η πρόσβαση τους  σε υγειονομικές δομές , να ειδοποιηθούν ή να επικοινωνήσουν με τις υπηρεσίες του  Δήμου Πύλης (Κοινωνική Πρόνοια 2434 350100, 313 ) για οποιαδήποτε συνδρομή.
  3. Οι κάτοικοι στους οποίους δόθηκε προσωρινή οδική πρόσβαση στην  περιοχή τους, να μεριμνήσουν,  αν αυτό είναι δυνατό,  και θεωρώντας επισφαλή την πρόσβαση αυτή να προβούν σε ενέργειες για την αποφυγή εγκλωβισμού τους από κατολισθητικά ή πλημμυρικά φαινόμενα.
  4. Οι κάτοικοι  να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις άκρως απαραίτητες, λόγω του γεγονότος ότι στο ορεινό οδικό δίκτυο οι υποδομές σχεδόν στο σύνολο τους, έχουν πληγεί από τη καταιγίδα Daniel  με αποτέλεσμα αυτό να είναι ευάλωτο και επικίνδυνο.

Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες θα είναι σε ετοιμότητα  κατά την εξέλιξη του νέου κύματος κακοκαιρίας ώστε αν χρειαστεί να γίνει άμεσα απαγόρευση κίνησης κυκλοφορίας αυτοκινήτων.

Πύλη 25/09/2023

 

Ο Δήμαρχος  Πύλης

  Κωνσταντίνος  Μαράβας