ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΗΣ 12/12/2017

Το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύλης συνεδρίασε σήμερα, στις 12-12-2017, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην έδρα του Δήμου, υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Τουρισμού – Πρόνοιας – Υγείας – Αθλητισμού, κου Βησσαρίωνα Τζάνη, Αναπληρωτή του Δημάρχου Πύλης,  με θέμα το Συντονισμό και την Εφαρμογή των μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας σε επίπεδο Δήμου στα πλαίσια της αντιμετώπισης των προβλημάτων, τα οποία πιθανόν να προκύψουν κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων και χιονοπτώσεων – παγετού.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναπτύχθηκε εκτενώς το ζήτημα της επιχειρησιακής ετοιμότητας και του συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων φορέων κατά την χειμερινή περίοδο, καθώς και των ενεργειών για την πρόληψη των κινδύνων από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων στο Δήμο Πύλης.

Ο Αντιδήμαρχος Πύλης κος Βησσαρίων Τζάνης υπογράμμισε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου και όλες οι Τοπικές Κοινότητες βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ τόνισε την αναγκαιότητα για συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου και σε αυτήν την χειμερινή περίοδο να υπάρξουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα άμεσης επίλυσης των προβλημάτων.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν, ο Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, ο Δ/ντής ΓΕΑ/ΣΜΥ, εκπρόσωπος του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Πύλης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Τρικάλων, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πύλης, ο Προϊστάμενος του Δασαρχείου Τρικάλων, ο Δ/ντής του Κέντρου Υγείας Πύλης, υπεύθυνος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πύλης, υπάλληλος του Α.Τ.Τ.Υ. Δήμου Πύλης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, και άλλοι εκπρόσωποι εμπλεκόμενων φορέων.