25 Μάι 2024 14:53

Χαιρετισμός του Δημάρχου στην απονομή-χορήγηση επιδόματος στις πολύτεκνες οικογένειες έτους 2007

Βασικός στόχος και σκοπός μας με την κίνηση αυτή, σύσσωμης της δημοτικής αρχής, είναι η ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας και μάλιστα της πολύτεκνης, καθώς επίσης η στήριξη αυτών των παιδιών και των γονέων τους.

Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2008

 

Υψηλοί προσκεκλημένοι,

Αγαπητοί πολύτεκνοι γονείς,
Αγαπητά παιδιά,
Κυρίες και κύριοι,

Δεχτείτε από το δήμο Πύλης, τη χειρονομία μας να στηρίξουμε με το ποσό των 1000 Ευρώ τη γέννηση του τρίτου παιδιού και με 2000 Ευρώ τη γέννηση του τέταρτου παιδιού και άνω, ως μία συμβολική οικονομική συμπαράσταση στην πολύτεκνη οικογένεια.

Βασικός στόχος και σκοπός μας με την κίνηση αυτή, σύσσωμης της δημοτικής αρχής, είναι η ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας και μάλιστα της πολύτεκνης, καθώς επίσης η στήριξη αυτών των παιδιών και των γονέων τους. Τα παιδιά είναι σημαντικό κίνητρο ζωής, ελπίδας και αισιοδοξίας. Αποτελεί ελπίδα κάθε νέα γέννηση, κάθε παιδί που ανοίγει για πρώτη φορά τα μάτια του στη ζωή και χαμογελά, είναι υπόσχεση αισιοδοξίας αλλά και δύναμης για ένα καλύτερο αύριο.

Είναι από όλους παραδεκτό, αγαπητοί φίλοι και φίλες, ότι η οικογένεια διαδραματίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στις μέρες μας, και ιδιαίτερα στο δικό μας τον τόπο, όπου είναι ακόμα σε αρκετά ψηλό βαθμό σεβαστές οι παραδόσεις και οι οικογενειακοί θεσμοί.
Το γεγονός αυτό καταδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο από το ρόλο που έχουν και ασκούν καθημερινά οι πολύτεκνες οικογένειες, οι οποίες, παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αγωνίζονται για να δώσουν στην κοινωνία σωστούς και ολοκληρωμένους ανθρώπους.
Στη σημερινή εποχή οι απαιτήσεις είναι υψηλές σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, η δημιουργία πολύτεκνης οικογένειας είναι κάτι περισσότερο από ηρωϊσμός.

Σήμερα σε μια εποχή όπου τα παιδιά, για να μπορούν να μεγαλώσουν και να επιτύχουν στη ζωή τους χρειάζονται την ιδιαίτερη φροντίδα, τη στήριξη και τη βοήθεια της οικογένειας.

 Είναι, επίσης, δεδομένο ότι ο καταναλωτισμός δημιουργεί καθημερινά καινούριες ανάγκες, τις οποίες κάθε οικογένεια θέλει να ικανοποιεί για τα παιδιά της. Αυτή η έξαρση του καταναλωτισμού, η ακρίβεια, που προκαλείται πολλές φορές και από εξωγενείς παράγοντες, μεγαλώνουν τις οικονομικές υποχρεώσεις και τις δαπάνες κάθε οικογένειας. Οι δαπάνες αυτές είναι λογικό να αυξάνονται όσο περισσότερα είναι τα παιδιά. Η στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας είναι περισσότερο από ποτέ άλλοτε μια επιβαλλόμενη αναγκαιότητα, ιδιαίτερα στον τόπο μας, που έχουμε ήδη αρχίσει να αντιμετωπίζουμε πρόβλημα υπογεννητικότητας. Το δημογραφικό πρόβλημα στη χώρα μας έχει ήδη προσλάβει ανησυχητικές κοινωνικές και εθνικές διαστάσεις. Μαζί με τις πρωτοβουλίες που παίρνει ο δήμος μας η πολύτεκνη οικογένεια θα πρέπει να στηρίζεται απ' όλους τους φορείς της πολιτείας και ιδίως η πολύτεκνη μητέρα, που έχει να ανταπεξέλθει σε πολλούς ταυτόχρονους ρόλους: Είναι μητέρα, σύζυγος, νοικοκυρά και εργαζόμενη.

Από την πολύτεκνη οικογένεια αιμοδοτείται το ανθρώπινο δυναμικό του τόπου, που αποτελεί τον πολυτιμότερο και σημαντικότερο παράγοντα ανάπτυξης και προόδου.

Τελειώνοντας, επιθυμώ να σας διαβεβαιώσω ότι η πολύτεκνη οικογένεια θα έχει πάντοτε αμέριστη τη συμπαράσταση και τη βοήθεια του δήμου στο έργο που επιτελεί. Σας δηλώνουμε επίσης ότι όλοι μας στη δημοτική αρχή, είμαστε δίπλα σας και επιθυμούμε το καλύτερο για σας και τα παιδιά σας,.

 Τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλες τις πολύτεκνες οικογένειες για τους καθημερινούς αγώνες που καταβάλλουν.

 Με τις ειλικρινείς ευχές για χρόνια πολλά και καλά

Εύχομαι υγεία και ειρηνικό το 2008

 Σας ευχαριστώ.