21 Απρ 2024 10:52

“Χαιρετισμός του Δημάρχου Πύλης στην ημερίδα «οι φυσικές καταστροφές στη Θεσσαλία”

Η σημερινή ημερίδα είναι μια από τις εκδηλώσεις που είχαμε προγραμματίσει με τον δρ. Αθανάσιο Γκανά και πιστεύουμε απόλυτα ότι είναι μία σημαντική προσπάθεια που κάνει ο Δήμος μας σε συνεργασία με τους διακεκριμένους επιστήμονες που κοσμούν με την παρουσία τους την ημερίδα, να γνωρίσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τους δημότες μας, τους φορείς για τις οδυνηρές συνέπειες στο περιβάλλον, την κοινωνία, και την οικονομία που προκαλούν οι φυσικές καταστροφές. Μια πραγματικότητα για την οποία όλοι ευθυνόμαστε.

Τι κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε τέτοια φαινόμενα ως Δήμοι, τι κάνουμε εμείς οι ίδιοι ως πολίτες, τι κάνει η Πολιτεία για να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα μεγάλα και έκτακτα γεγονότα που μπορούν να προκύψουν, όπως είναι οι πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμοί κ.λ.π.

Στην Ελλάδα η περσινή τραγωδία που ζήσαμε από τις μεγάλες πυρκαγιές του καλοκαιριού απέδειξε ότι η πολιτική πρόληψης είναι ελλιπής αλλά και σοβαρές είναι οι ελλείψεις στην αντιμετώπιση των έκτακτων καταστάσεων και αποκατάστασης ζημιών από φυσικές καταστροφές.

Έχουμε πολύ δρόμο να κάνουμε ως Δήμος, αλλά νομίζω ότι είμαστε στη σωστή κατεύθυνση.

Πιστεύουμε ότι για να μην αντιμετωπίσουμε στο τέλος εφιαλτικές καταστάσεις πρέπει να αφήσουμε όλοι μας στο περιθώριο τα «βολικά ψέματα». Εκτιμώντας ότι μετά τη σημερινή ημερίδα κανείς δεν πρέπει να διακατέχεται από το άλλοθι της άγνοιας των επιπτώσεων, που αφορούν τις φυσικές καταστροφές, εύχομαι ειλικρινά κάθε επιτυχία στην σημερινή εκδήλωση.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΛΗΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ Δ. ΚΟΥΦΟΓΑΖΟΣ