18 Ιούν 2024 12:13

“Χαιρετισμός του Δημάρχου Πύλης στην απονομή-χορήγηση επιδόματος στις πολύτεκνες οικογένειες”

Υψηλοί προσκεκλημένοι,

Αγαπητοί πολύτεκνοι γονείς,
Αγαπητά παιδιά,
Κυρίες και κύριοι,

Είναι από όλους παραδεκτό, αγαπητοί φίλοι και φίλες, ότι η οικογένεια διαδραματίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στις μέρες μας, και ιδιαίτερα στο δικό μας  τόπο, όπου είναι ακόμα σε αρκετά ψηλό βαθμό, σεβαστές οι παραδόσεις και οι οικογενειακοί θεσμοί.

Το γεγονός αυτό καταδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο από το ρόλο που έχουν και ασκούν καθημερινά οι πολύτεκνες οικογένειες, οι οποίες, παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αγωνίζονται για να δώσουν στην κοινωνία σωστούς και ολοκληρωμένους ανθρώπους. 

Η στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε μια επιβαλλόμενη αναγκαιότητα, ιδιαίτερα στον τόπο μας, που έχουμε αρχίσει να αντιμετωπίζουμε πρόβλημα υπογεννητικότητας.  Το δημογραφικό πρόβλημα στη χώρα μας έχει ήδη προσλάβει ανησυχητικές κοινωνικές και εθνικές διαστάσεις.  Μαζί με τις  πρωτοβουλίες που παίρνει ο δήμος μας  η πολύτεκνη οικογένεια θα πρέπει να στηρίζεται απ' όλους τους φορείς της πολιτείας και ιδίως η πολύτεκνη μητέρα, που έχει  πολλούς ταυτόχρονους ρόλους: Είναι μητέρα, σύζυγος, νοικοκυρά και εργαζόμενη.

Στη σημερινή εποχή όπου οι απαιτήσεις είναι υψηλές σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, η δημιουργία πολύτεκνης οικογένειας είναι κάτι περισσότερο από ηρωισμός.

Γι'  αυτό η πολιτεία, αλλά και καθένας από εμάς χωριστά, οφείλει να αποδώσει τα οφειλόμενα στις πολύτεκνες οικογένειες της πατρίδας μας.

Κυρίες και κύριοι

Βασικός στόχος και σκοπός μας με την κίνηση αυτή, σύσσωμης της δημοτικής αρχής, είναι η ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας και ιδιαίτερα της πολύτεκνης. Η χειρονομία αυτή αποτελεί μία ελάχιστη προσφορά και εμπεριέχει συμβολικό χαρακτήρα, αφού μεταφέρει το μήνυμα της αλληλεγγύης, της προσφοράς, της αγάπης και της κοινωνικής ευαισθησίας.
Τα παιδιά είναι σημαντικό κίνητρο ζωής, ελπίδας και αισιοδοξίας. Κάθε νέα γέννηση αποτελεί ελπίδα, κάθε παιδί που ανοίγει για πρώτη φορά τα μάτια του στη ζωή και χαμογελά, είναι υπόσχεση αισιοδοξίας αλλά και δύναμης για ένα καλύτερο αύριο.

Τελειώνοντας, επιθυμώ να σας διαβεβαιώσω ότι ο Δήμος Πύλης, θέτει την Κοινωνική Πολιτική σε απόλυτη προτεραιότητα τόσο στο σχεδιασμό όσο και στην υλοποίηση των απαραίτητων προγραμμάτων και δράσεων. Η πολύτεκνη οικογένεια θα έχει πάντοτε αμέριστη τη συμπαράσταση και τη βοήθεια του δήμου στο έργο που επιτελεί. Σας δηλώνουμε επίσης ότι όλοι μας στη δημοτική αρχή, είμαστε δίπλα σας και επιθυμούμε το καλύτερο για σας και  τα παιδιά σας.

Τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλες τις πολύτεκνες οικογένειες για τους καθημερινούς αγώνες που καταβάλλουν.

Δεχτείτε από το  δήμο Πύλης, τη  χειρονομία μας  να στηρίξουμε με το ποσό των 1.000 Ευρώ τη γέννηση του τρίτου παιδιού και με 2.000 Ευρώ τη γέννηση του τέταρτου παιδιού και άνω, ως μία  συμβολική οικονομική  συμπαράσταση στην πολύτεκνη οικογένεια.

Δεχτείτε επίσης, τις ειλικρινείς ευχές για χρόνια πολλά, με  υγεία και ειρήνη.

Σας ευχαριστώ.