14 Ιούν 2024 00:31

Χαιρετισμός του Δημάρχου Πύλης στα εγκαίνια του Πολιτιστικού Κέντρου Πύλης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

Ο Δήμος Πύλης, ευαισθητοποιημένος, από τις διαχρονικές αξίες, όπως  αυτές εκφράζονται μέσω του πνεύματος και του πολιτισμού, πιστεύει ότι, τα πνευματικά αγαθά έχουν τα πρωτεία, σε μία οργανωμένη κοινωνία.

Ένας κατεστραμμένος και εγκαταλελειμμένος χώρος για 18 και πλέον χρόνια μεταμορφώθηκε σε ένα μοντέρνο και λειτουργικό πολιτιστικό κέντρο.

Επιτρέψτε μου να εκτιμήσω και ταυτόχρονα να προβλέψω πως το Πολιτιστικό Κέντρο, θα αποτελέσει στο μέλλον έργο σημαντικής σημασίας, όχι μόνο για την Πύλη, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.

Το πιστεύουμε απόλυτα, ότι, με τη γνωστή δυναμική που παράγει γενικότερα ο πολιτισμός, μπορούν να συντελεστούν οι  βαθιές κοινωνικές, πολιτιστικές τομές, που έχει ανάγκη η περιοχή μας, ο τόπος μας, με την συμπαράσταση πάντοτε, των συνδημοτών μας.

Σας καλωσορίζομε, λοιπόν, στα εγκαίνια του πολιτιστικού μας κέντρου. Ελπίζουμε, ο πνευματικός αυτός χώρος, να γίνει σταθμός και αφετηρία, για τη διεξαγωγή ποικίλων πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Οφείλω να σας πω ότι έχουμε πολλά ακόμη σχέδια, τα οποία ελπίζουμε μέσα από τις δυσκολίες των οικονομικών συγκυριών να υλοποιήσουμε προς όφελος των συμπολιτών μας.

Μ’ αυτές τις σκέψεις παραδίδουμε σήμερα σε χρήση στους συνδημότες μας, αλλά κυρίως στους νέους της περιοχής μας, και στους συλλόγους του δήμου Πύλης, αυτό το πολιτιστικό κέντρο, με την ευχή και την προσδοκία, να αποτελέσει, ένα πνευματικό και «κοινωνικό σκαλί».

Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω την τεχνική υπηρεσία του δήμου, τους εργαζόμενους που πίστεψαν σ΄αυτό το έργο που οραματιστήκαμε και έκαναν ότι μπορούσαν κατά τον καλύτερο τρόπο για να ολοκληρωθεί τούτο το πολιτιστικό κέντρο. Ευχαριστούμε επίσης, τους μελετητές, τους αναδόχους κατασκευαστές και όλους τους συντελεστές που βοήθησαν στην αποπεράτωση αυτού του μικρού αλλά υπέροχου χώρου. Τέλος ευχαριστούμε τους πολίτες της Πύλης, που αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή με ιδιαίτερη ζεστασιά την κατασκευή του.

Με την ευχή να μας έχει ο θεός γερούς.

Σας ευχαριστώ!