29 Μάι 2024 15:43

“Χαιρετισμός του Δημάρχου Πύλης κ. Κώστα Κουφογάζου στην ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής”

Πύλη 26 Δεκεμβρίου 2010

Σας καλωσορίζω στην ιδιαίτερη πατρίδα του Αγίου Βησσαρίωνα, την Πόρτα- Παναγιά.

Ο όρκος που δώσαμε πριν από λίγο ενώπιον του θεού είναι όρκος τιμής και ευθύνης. Απέναντι στον τόπο μας και στους ανθρώπους του. Είναι μια νέα αρχή. Ένα νέο ξεκίνημα δημιουργίας στον νέο Δήμο Πύλης, για τις 7 δημοτικές ενότητες και τα 43 δημοτικά διαμερίσματα που συνενώνονται σε μια έκταση 750.000 στρεμμάτων γης. 

Αναλαμβάνουμε τη διοίκηση του Δήμου σε μια κρίσιμη και δύσκολη για τη χώρα οικονομική συγκυρία. Μιας περιόδου εξαιρετικά δύσκολης και ταυτοχρόνως, από κάθε άποψη πρωτόγνωρης για την ιστορική διαδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη χώρα μας.

Γνωρίζουμε τα προβλήματα και τις δυσκολίες. Επιβάλλεται να δουλέψουμε υπεύθυνα, μεθοδικά και συγκροτημένα. Ο χώρος της Τοπικής Αυτοδικοίκησης δεν προσφέρεται για κομματικές καταγραφές και αντιπαραθέσεις.

Αν θέλουμε να αναμετρηθούμε, ας αναμετρηθούμε λοιπόν με την ζωή και τα προβλήματα της. Η αυτοδιοίκηση επιβάλλεται να συμπορευτεί με τον πολίτη για να διεκδικήσει. Αυτή η δημοτική αρχή έρχεται για να δημιουργήσει. Έρχεται για να ενώσει, αυτή την  εντολή μας έδωσαν οι πολίτες.

Απευθύνομαι  σε όλους και θέλω να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα.  

Ζητώ, από κάθε πολίτη, να στηρίξει την προσπάθειά μας. Έρχονται δύσκολα χρόνια.
Έχουμε ανάγκη τη συμμετοχή, τις ιδέες, τις προτάσεις, τη διαφωνία του.

Η προσπάθεια πρέπει να είναι μεγάλη. Ο Αγώνας είναι κοινός. Ζητώ από την πολιτική ηγεσία και τις υπηρεσίες του Δήμου να είναι με σκυμμένο κεφάλι στα προβλήματα, να είναι υπηρέτες της κοινωνίας να είναι στην υπηρεσία των δημοτών με ταπεινότητα, υπευθυνότητα και εργατικότητα. Με όπλο την αλήθεια, την υπευθυνότητα, με τις γνώσεις και την εμπειρία μας, το συμφιλιωτικό και το ενωτικό πνεύμα που πρέπει να μας κυριαρχεί, με σταθερές αξίες,  θα δώσουμε τη μάχη.

Οφείλω να τονίσω προς πάσα κατεύθυνση ότι προσωπικά έχω πάρει οριστικό διαζύγιο από αυτά που μας χωρίζουν.
Κυρίες και κύριοι

Το πρόγραμμα «Καλλικράτης» μας δίνει την ευκαιρία και τη δυνατότητα να επανασχεδιάσουμε τον αναπτυξιακό ρόλο του νέου Δήμου. Χωρίς αμφιβολία αυτή η πρώτη δημοτική περίοδος θα είναι η πλέον κρίσιμη και καθοριστική για το μέλλον του Δήμου μας. Θα παλέψουμε και θα συγκρουστούμε αν χρειαστεί για το καλό των δημοτών μας

Οι εποχές που ζούμε επιβάλλουν να στήσουμε ένα σύγχρονο και ισχυρό δήμο που θα προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους πολίτες.

Να σχεδιάζει, να διεκδικεί, να παρεμβαίνει αποτελεσματικά, να υλοποιεί.
Στόχος της νέας δημοτικής αρχής αποτελεί η προοπτική της ανάπτυξης
Ταυτόχρονα όμως πρέπει να απλώσουμε ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας σε αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Να στηρίξουμε την Κοινωνική Πολιτική.
Να αναδείξουμε το Πολιτιστικό μας Κεφάλαιο.

Στοχεύουμε ο δήμος μας να γίνει ένα πρότυπο άσκησης δράσεων και πολιτικών περιβαλλοντικής ευαισθησίας και αειφόρου ανάπτυξης.

Υπάρχει πλούσιο και ικανό ανθρώπινο δυναμικό στους εργαζόμενους στο Δήμο. Θα το αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο για να μπορεί ο νέος Δήμος Πύλης, να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες.

Είμαι βέβαιος ότι όλοι συναισθανόμαστε αυτή την ώρα, τις ευθύνες που αναλαμβάνουμε απέναντι στους πολίτες.

Υπηρετώντας τη διαφάνεια και το δημόσιο συμφέρον, με σκληρή δουλειά, είμαι εξ ίσου βέβαιος ότι θα πετύχουμε.

Ευχαριστώ όλες και όλους εσάς που βρίσκεστε εδώ, τιμώντας αυτήν την ιστορική ημέρα. Εύχομαι σε όλους τους συναδέλφους καλή δύναμη στο έργο που μας ανέθεσαν οι συμπατριώτες μας.

Εύχομαι επίσης, Χρόνια Πολλά, με Υγεία, Ελπίδα για το καλύτερο και Καλές Γιορτές.

Σας Ευχαριστώ.