18 Απρ 2024 01:59

Χαιρετισμός Δημάρχου Πύλης σε Λορέτο Ιταλίας στο ξεκίνημα του Συνεδριου 5 Μαρτίου 2016

Κυρίες και κύριοι,

Είμαι χαρούμενος και βαθιά συγκινημένος γιατί βρίσκομαι ανάμεσα σε ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, ανάμεσα σε ανθρώπους της Εκκλησίας και της αναζήτησης.

Είμαι περήφανος που βλέπω απέναντι μου τον επίτιμο Ακαδημαϊκό και ιστορικό ερευνητή της Ακαδημίας ΑΝΤΖΕΛΙΚΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑΝΑ (Αντζέλικα Κωνσταντινιάνα) της ΡΩΜΗΣ, τον κύριο Χάρη Κουδούνα, η καταγωγή του οποίου είναι η όμορφη πόλη μου, η Πύλη Τρικάλων.

Θέλω να ευχαριστήσω για την πρόσκληση και την τιμή να βρίσκεται εδώ, στο ΛΟΡΕΤΟ, ο Δήμος Πύλης, στο διεθνές Συνέδριο με τίτλο «Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ», ως επίσημος προσκεκλημένος για την επέτειο των επτακοσίων χρόνων από την Χτίση του Ιερού Ναού επί της Αγίας Οικίας της Θεοτόκου, τον συνάδελφο μου Δήμαρχο του ΛΟΡΕΤΟΥ κύριο Πάολο Νικκολέτι, τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Εμπορίου και Αδελφοποιήσεων κύριο Φάουστο Πίρκιο καθώς και το Δημοτικό Συμβούλιο του ΛΟΡΕΤΟ.

Αισθάνομαι την ανάγκη να χαιρετίσω τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη ΙΤΑΛΙΑΣ και ΜΕΛΙΤΗΣ, υπέρτιμο Έξαρχο Νοτίου Ευρώπης, κύριο Γεννάδιο καθώς και τον Αντιπρόσωπο του Πάπα, Αρχιεπίσκοπο του ΛΟΡΕΤΟ Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κύριο Τζιοβάννι Τονούτσι.

Θέλω να ευχαριστήσω και να σταθώ στον Πρόεδρο της Ακαδημίας ΑΝΤΖΕΛΙΚΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑΝΑ (Αντζέλικα Κωνσταντινιάνα) της ΡΩΜΗΣ, στον Πρίγκηπα Αλέσιο Φερράρι Άγγελο Κομνηνό, νόμιμο απόγονο της Αυτοκρατορικής Βυζαντινής Οικογένειας των Αγγέλων Κομνηνών, που σε μας ξυπνάει μνήμες και περηφάνεια.

Χαίρομαι που βρίσκομαι ανάμεσα σε Δημάρχους αδελφοποιημένων πόλεων με το ΛΟΡΕΤΟ και τους γνωρίζω ότι και ο Δήμος Πύλης επιθυμεί και ανοίγει πόρτες αδελφοποίησης μαζί τους.

Χαιρετίζω τους Πρεσβευτές Χωρών επί της Αγίας Έδρας του Βατικανού και όλους όσους βρίσκονται σήμερα εδώ, εκπροσώπους των Ιταλικών και Ελληνικών Θεσμών.

Είμαι βέβαιος ότι η σημερινή μέρα είναι μία μεγάλη μέρα για το ΛΟΡΕΤΟ, για την Πύλη, για την Άρτα και για τον «ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ».

Σας ευχαριστώ.