27 Φεβ 2024 13:14

“Αύγουστος στη Μεσοχώρα (2012)”

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν στη Μεσοχώρα οι τριήμερες εκδηλώσεις του “δεκαπενταύγουστου”, όπου εκατοντάδες κάτοικοι και επισκέπτες έδωσαν για άλλη μια φορά με ιδιαίτερο ενθουσιασμό το παρόν τους. Το τριήμερο πανηγύρι έκλεισε όπως πάντα με το ιδιαίτερο χορό, “το πιπέρι” όπου όλοι οι παρευρισκόμενοι, νέοι και ηλικιωμένοι, χορεύουν μαζί τον ξεχωριστό αυτό σκοπό.

Για άλλη μια χρονιά τον τόνο στις εκδηλώσεις έδωσαν οι νέοι και οι νέες του χωριού μας, που με την ενθουσιώδη συμμετοχή και παρουσία τους βάζουν την δικιά τους ξεχωριστή σφραγίδα στον Μεσοχωρίτικο Αύγουστο. 

Τα επανειλημμένα μνημόνια δεν μείωσαν δραματικά μόνο τα εισοδήματα όλων μας, αλλά στερούν και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση τους απαραίτητους για την λειτουργία της πόρους. Ο Δήμος Πύλης που βρίσκεται στα όρια της ύπαρξής του αδυνατεί να στηρίξει την ζωή και τον Πολιτισμό των Ορεινών Κοινοτήτων. Έτσι οι εκδηλώσεις μας βασίστηκαν στην αυτοοργάνωση των κατοίκων και των φορέων. Τα 1.500 Ευρώ που στοίχισε η ορχήστρα για τις τρεις μέρες του πανηγυριού προήλθαν από το “Σύλλογο Μεσοχωριτών Αθήνας” 500 ευρώ, από τον “Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσοχωριτών Τρικάλων” 500 Ευρώ, 250 ευρώ από κατοίκους και 250 ευρώ από το Πρόεδρο της Κοινότητας. Με την ευκαιρία να ευχαριστήσουμε τα ΔΣ των συλλόγων για την συνδρομή τους καθώς και τον καθένα και καθεμία που συνέβαλε τόσο στην οικονομική ενίσχυση όσο και με κάθε άλλο τρόπο στην επιτυχία  των εκδηλώσεων. Ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε τα νέα αγόρια και κορίτσια του χορευτικού του Συλλόγου Τρικάλων για τη όμορφη συμμετοχή τους.

Για να επιβιώσουν οι κοινωνίες των μικρών αλλά δραστήριων Κοινοτήτων της Ορεινής μας πατρίδας στην δύσκολη μνημονιακή εποχή πού έρχεται είναι απαραίτητο να αναβιώσουμε την συνοχή και την αλληλεγγύη προηγούμενων εποχών. Ταυτόχρονα να απομονώσουμε εκείνους τους λίγους που την “αγάπη” τους στη Μεσοχώρα την δείχνουν μόνο με υπονόμευση κάθε καλής και αποτελεσματικής προσπάθειας. Να ξέρουν όμως ότι πάντα το καλό και το θετικό υπερνικάει το βλακώδες και μίζερο.

 
Γιώργος Κ. Χονδρός

Πρόεδρος Τ. Κοινότητας Μεσοχώρας