24 Ιούλ 2024 09:39

Απόλυτη ταύτιση απόψεων για το Φράγμα της Μεσοχώρας

Απόλυτη ταύτιση απόψεων για το Φράγμα της Μεσοχώρας

Στη συνάντηση που έγινε στην Αθήνα στην Ε.ΘΕ.Μ.
(Εταιρεία  Θεσσαλικών Μελετών)

 

Ίσως είναι η πρώτη φορά κατά την οποία υπήρχε 100% σύμφωνη γνώμη χωρίς περιστροφές, από το Επιστημονικό  προσωπικό της (Ε.ΘΕ.Μ.) απ’ όλους τους Αυτοδιοικητικούς και κυρίως από τους βουλευτές της Θεσσαλίας όλων των κομμάτων που συμμετείχαν στην  σύσκεψη.

Στην συνάντηση παρευρίσκοντο ο Περιφερειάρχης κ. Κων/νος Αγοραστός, οι βουλευτές του Ν. Τρικάλων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο κ. Χρήστος Σιμορέλης, η κ. Παναγιώτα Δριτσέλη, ο δήμαρχος Τρικάλων κ. Δημήτριος Παπαστεργίου, ο δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας, ο Αντιδήμαρχος κ. Βύρων Κατσίβελος, η δημοτική σύμβουλος κ. Λαμπρινή Οικονόμου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ένθερμα θετικοί ήταν οι τρείς βουλευτές του Τρικάλων  του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι διαβεβαίωσαν και μίλησαν με του Υπουργό κ. Σκουρλέτη ο οποίος τους υποσχέθηκε να επισκευθεί  το Υδροηλεκτρικό Εργοστάσιο στην Γλύστρα  Μεσοχώρας.

Η κ. Χρυσοβελώνη  που ήταν παρόν  στην συνάντηση ήταν υπέρ των έργων του Αχελώου στην Μεσοχώρα, αλλά και υπέρ της Εκτροπής. Επίσης πήρε την πρωτοβουλία να κλείσει ραντεβού  την επόμενη Εβδομάδα πιθανόν την Τετάρτη με του αρμοδίους, ούτως ώστε να διευθετηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για την υπογραφή της Α.Ε.Π.Ο. (Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντολογικών όρων).

Στην παραπάνω σύσκεψη από την πλευρά του Δήμου ο δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Μαράβας, στην ομιλία του ευχαρίστησε όλους τους  παρευρισκόμενους και τους συγχάρηκε γιατί για πρώτη φορά στα τελευταία χρόνια υπάρχει 100% συμφωνία  για ένα έργο πνοής, που πέρασε από σαράντα κύματα.

Επίσης ο κ. Μαράβας ανέφερε εφ’ όσον υπάρχει απόλυτη συμφωνία για το Υ.Ε. Μεσοχώρας ξεκινάμε  ΑΥΡΙΟ και συζητάμε μετά για το φράγμα Συκιάς.

Ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης και Οικονομίας του Δήμου Πύλης κ. Βύρων Κατσίβελος, μεταξύ άλλων στην εισήγηση του έδωσε   κάποιες διευκρινήσεις όσο αναφορά την μετεγκατάσταση των κατοίκων της Μεσοχώρας, που επιθυμούν να χτίσουν σπίτια στον νέο οικισμό στην θέση (Βαρκό) που υπέδειξε το ΙΓΜΕ ως την πιο κατάλληλη και σταθερή περιοχή.

Επίσης ανέφερε ο κ. Κατσίβελος πως για να αποφευχθούν καθυστερήσεις καλό είναι να επικυρωθεί ο Νόμος 3734, που σήμερα είναι ανενεργός. Να υπενθυμίσουμε είχε ψηφιστεί παλαιά από το 85% του Ελληνικού Κοινοβουλίου και με την παρέμβαση της τότε Δημοτικής Αρχής Πινδέων  προστέθηκε η καταβολή εγγυητικής επιστολής από την Δ.Ε.Η. ώστε να γίνει ο νέος οικισμός με τις σύγχρονες υποδομές.

Ταυτόχρονα μετά  την υπογραφή της ΑΕΠΟ από τον κ. Σκουρλέτη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την καλλίτερη λύση των απαλλοτριώσεων, και την εύρυθμη λειτουργία του Υδροηλεκτρικού Μεσοχώρας και την ομαλή αποκατάσταση των Μεσοχωριτών.