25 Μάι 2024 14:02

Απόλυτη συναίνεση στην κορυφαία ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης μεταξύ της πλειοψηφίας της διοίκησης

Απόλυτη συναίνεση στην κορυφαία ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης μεταξύ της πλειοψηφίας της διοίκησης του Δήμου και της μείζονος Αντιπολίτευσης.Γεγονός – ίσως – πρωτόγνωρο.
Με την παρουσία του κ. Αναγνώστου Βασιλείου, πρώτου σε ψήφους εκλεγέντα Δημοτικού Συμβούλου Πύλης, κάτω από το βλέμμα του Δημάρχου Πύλης κ. Κωνσταντίνου Μαράβα εξελέγησαν τα όργανα για την ομαλή λειτουργία του Δήμου στα επόμενα δυόμισι χρόνια.
Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νάκος Χρήστος, με είκοσι έξι ψήφους προτίμησης από το σύνολο δηλαδή των παρόντων.
Ευχαρίστησε το Σώμα, υποσχέθηκε συνεργασία και δημοκρατία, σεβασμό στην άλλη άποψη.
Στην συνέχεια εξελέγησαν οι παρακάτω Δημοτικοί Σύμβουλοι για την συγκρότηση της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, με πλήρη ομοφωνία δηλ. με είκοσι έξι ψήφους προτίμησης ήτοι:

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:

Τακτικά Μέλη:
1.Γιαννοτάκης Αθανάσιος, 2. Τόλιας Νικόλαος, 3. Κρούπης Κωνσταντίνος, 4. Αγγέλης Σωτήριος, 5. Ζιάκας Σταύρος, 6. Λαμπρογεώργος Ηλίας, 7. Κουτσονάσιος Ιωάννης, 8. Παλλαντζάς Γεώργιος.

Αναπληρωματικά Μέλη:
1. Οικονόμου Λαμπρινή (Ρούλα), 2. Μπαλατσούκας Κωνσταντίνος, 3.Μπακάλης Χρήστος, 4. Δούλαλας Κωνσταντίνος, 5. Παπακωνσταντίνου Ιωάννης.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ:
Τακτικά μέλη:
1. Αναγνώστου Βασίλειος, 2. Πλαστήρας Κωνσταντίνος, 3. Αγγέλης Σωτήριος, 4. Μπακάλης Χρήστος, 5. Τζιορτζιώτης Γεώργιος, 6. Δούλαλας Κωνσταντίνος, 7. Παπακωνσταντίνου Ιωάννης, 8. Παλλαντζάς Γεώργιος.
Αναπληρωματικά μέλη:
1. Γιαννοτάκης Αθανάσιος, 2. Τζάνης Βησσαρίων (Άρης), 3. Τόλιας Νικόλαος, 4. Παναγιώτου Γεώργιος, 5. Κουτσονάσιος Ιωάννης.

Ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Μαράβας, ευχαρίστησε το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων για την πλήρη συναίνεση, θεωρώντας το γεγονός ως μοναδικό και γενναίο. Ταυτόχρονα σαν εφαλτήριο για ένα νέο ξεκίνημα προς όφελος των δημοτών μας.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΛΗΣ

 

 

Ομιλία κατά την ανάληψη καθηκόντων ως προέδρου
του Δημ. Συμβουλίου Πύλης

 

Κύριε Δήμαρχε Αγαπητές-οι συνάδελφοι
Με την ανάληψη των καθηκόντων μου, ως προέδρου του Δ. Σ. Πύλης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο, κ. Κ. Μαράβα, που με πρότεινε ως υποψήφιο πρόεδρο, και όλους τους παρευρισκόμενους Δημοτικούς Συμβούλους, για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε, και με εκλέξατε στο ύπατο αξίωμα του Δημ. Συμβουλίου.
Θα εργασθώ με όλες τις δυνάμεις μου, για να έχει το Δ.Σ., ποιότητα- ευπρέπεια- ήθος-κύρος, και να αποτελεί «κιβωτό» θεσμών και αξιών.
Θα υπερασπιστώ το δικαίωμα κάθε δημοτικού συμβούλου, να λέει ελεύθερα και ανεμπόδιστα την άποψή του, να εκφράζει τους προβληματισμούς του και τις παρατηρήσεις του, σε κάθε θέμα.
Αυτονόητο είναι, ότι, εκ μέρους μου θα ακολουθούνται όλες οι προβλεπόμενες δημοκρατικές διαδικασίες, θα υπάρχει η μέγιστη διάθεση καλής συνεργασίας, ειδικά με την αντιπολίτευση, και ο απαραίτητος σεβασμός όλων των παρατάξεων και προσώπων.
Θεωρώ δεδομένη τόσο την παρουσία σας εδώ, όσο και την ενεργή συμμετοχή σας, κατά τις συζητήσεις και λήψεις των αποφάσεων.
Να ευχαριστήσω, τον απερχόμενο πρόεδρο κ. Αθ. Γιαννωτάκη, που με την ευγενική και αξιόλογη παρουσία του, τίμησε το θεσμό του προέδρου, όπως και τους δύο πρώτους προέδρους, του Καλλικρατικού Δ. Πύλης, κ. κ. Παναγιώτου και Κωστούλα.
Εύχομαι καλή συνέχεια, για ένα παραγωγικό έργο, σε ωφέλεια του πολίτη του Δ. Πύλης.