Αποκριές στην Πιαλεία –κάψιμο του Καρνάβαλου . Ανήμερα της Αποκριάς

Για μια ακόμα χρονιά πραγματοποιήθηκε η αποκριάτικη εκδήλωση με το κάψιμο του Καρνάβαλου στην Πιαλεία, που οργάνωσαν  ο Σύλλογος Γυναικών Πιαλείας, ο  Πολιτιστικός Σύλλογος Πιαλείας «Φίλοι του Μουσείου), η Τοπική Κοινότητα Πιαλείας υπό την αιγίδα του Δήμου Πύλης.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην πάνω πλατεία του Χωριού την Κυριακή το βράδυ όπου υπήρχε αναμμένη  φωτιά  όπου κάτω από τον ήχο της μουσικής που έπαιζε  ο ντι-τζέι  Γεώργιος Σατραντζέμης  με  τραγούδια στο ρυθμό και στο πνεύμα  της αποκριάς.

Η διασκέδαση του κόσμου που χόρευε παραδοσιακούς χορούς συνδυάστηκε με αποκορύφωμα της Αποκριάς και το κάψιμο του Καρνάβαλου.

Οι γυναίκες της Πιαλείας ετοίμασαν νόστιμα εδέσματα που πρόσφεραν  στον κόσμο  καθώς αναψυκτικά και ντόπιο κρασί.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Πιαλείας κ. Νίκος  Λεμονάς, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Σωτήριος Αγγέλης, ο Πρόεδρος του Π.Σ. Π. κ. Βασίλειος  Καλαντζής, ο Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Πιαλείας κ. Γεώργιος Καπέλος ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κ. Χρήστος Μπακάλης,  ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Αγίου Βησσαρίωνος κ. Γεώργιος Τριχιάς και ο δημοτικός Σύμβουλος  κ. Δημήτριος Καλαντζής.