19 Ιούν 2024 01:43

“Απάντηση του Δήμου Πύλης σε επιστολή δημοτών”

Απορίας άξιον αποτελεί επιστολή τριών δημοτών του δήμου Πύλης, περί δικαίωσης ασφαλιστικών μέτρων κατά του δήμου. Προφανώς ή τους παραπληροφορούν ή δεν διαβάζουν ορθά τις αποφάσεις. Ο Δήμος κατασκεύασε ένα έργο ανάπλασης. Τρεις δημότες άσκησαν ασφαλιστικά μέτρα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρικάλων εναντίων του έργου. Στη συνέχεια οι δημότες άσκησαν ανακοπή κατά της αποφάσεως του Εισαγγελέως Τρικάλων, στο Εφετείο Λάρισας.

Ο Εισαγγελέας Εφετών Λάρισας απεφάνθη ότι δέχεται μερικώς την αίτηση μέχρι να επιλυθεί η διαφορά τους με το δήμο και τους παραπέμπει στα πολιτικά δικαστήρια για την υπόθεσή τους. Όσο για  τις εργασίες στο επίμαχο σημείο της διαφοράς που αποτελεί το τοιχίο, απεφάνθη να μη γίνουν εργασίες  μέχρι να επιληφθούν τα πολιτικά δικαστήρια. Δηλ. μέχρι να ξεκαθαρισθεί σε ποιον ανήκει, στο δήμο ή στους ιδιώτες. Ο δήμος ξεκαθαρίζει το θέμα και θεωρεί ότι είναι δημοτική περιουσία.  Αυτό άλλωστε φαίνεται από το σχέδιο πόλεως, από το συμβόλαιο των ιδιωτών 425 τ.μ συνοδευόμενο από τοπογραφικό, από την αυτοψία της πολεοδομίας Τρικάλων, από την ΤΥΔΚ νομού Τρικάλων, από το  δευτεροβάθμιο όργανο της πολεοδομίας στο οποίο προσέφυγαν και που δεν τους δικαιώνει.  Εν πάση περιπτώσει από όλες τις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες. Εάν όλες οι υπηρεσίες εκφράζονται λάθος, τότε και ο δήμος εκφράζεται λάθος. Πράγμα που θεωρούμε ότι η πραγματικότητα και η αλήθεια είναι με το μέρος του δήμου.

Εάν οι δημότες θεωρούσαν ότι είναι περιουσία τους μπορούσαν να προσφύγουν κατευθείαν στα πολιτικά δικαστήρια  και αν δικαιωνόταν να ήταν βέβαιοι ότι και ο δήμος θα τους δικαίωνε. Επειδή όμως δεν προσέφυγαν στα πολιτικά δικαστήρια από μέρους τους να είναι βέβαιοι ότι θα προσφύγει ο δήμος με σκοπό να διασφαλίσει την δημοτική περιουσία και το έργο ανάπλασης που κατασκευάστηκε στον εκεί χώρο, που κατά γενική ομολογία ωφελούμενοι είναι περισσότερο από όλους οι ίδιοι. Η επιμονή τους να διεκδικήσουν δημοτικό χώρο από την παρούσα δημοτική αρχή, δεν υπάρχει περίπτωση να βρουν πρόσφορο έδαφος.  Άλλωστε αυτό έχει ξεκαθαριστεί από την πρώτη στιγμή και ο χρόνος θα το δείξει. Αυτά προς αποκατάσταση της πραγματικότητας.

Όσον αφορά την παραίνεση και τη θερμή παράκληση που απευθύνουν οι ιδιώτες προς το δήμαρχο Πύλης, για το ποιος είναι ο νοικοκύρης στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο δήμαρχος θεωρεί για ακόμα μια φορά, ότι νοικοκύρης είναι ο δήμος, αφού ανάπλασε μια περιοχή όπου όλοι οι δημότες γνωρίζουν τι κατάσταση επικρατούσε πριν στον συγκεκριμένο χώρο.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΗΣ