29 Φεβ 2024 01:07

ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΔΟΥ ΠΥΛΗΣ ΣΤΙΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Την Υπουργική Απόφαση με την οποία ορίζεται η 6η Νοεμβρίου 2007, ως ημερομηνία έναρξης λειτουργίας της ΔΟΥ Πύλης του Νομού Τρικάλων, απέστειλε με επιστολή προς τους Δημάρχους της ευρύτερης περιοχής Πύλης, ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκος Λέγκας.
Ανοίγει η ΔΟΥ Πύλης στις 6 Νοεμβρίου – 30/10/2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΝΙΚΟΥ ΛΕΓΚΑ

“ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΔΟΥ ΠΥΛΗΣ ΣΤΙΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ”

Την Υπουργική Απόφαση με την οποία ορίζεται η 6η Νοεμβρίου 2007, ως ημερομηνία έναρξης λειτουργίας της ΔΟΥ Πύλης του Νομού Τρικάλων, απέστειλε με επιστολή προς τους Δημάρχους της ευρύτερης περιοχής Πύλης, ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκος Λέγκας.

Στην εν λόγω επιστολή, η οποία απευθύνεται στους Δημάρχους Πύλης, Πινδαίων, Αιθήκων, Πιαλείων και Γόμφων και στους προέδρους των Διευρυμένων Κοινοτήτων Μυροφύλλου και Νεράιδας ο κ. Λέγκας αναφέρει ότι περαιώνεται με τον καλύτερο τρόπο ένα καθολικό αίτημα των κατοίκων και των φορέων των παραπάνω περιοχών καθ' όσον τελικά, η νέα αναβαθμισμένη ΔΟΥ Πύλης, κατόρθωσε να επαναλειτουργήσει ξεπερνώντας όλες τις τεχνικές δυσκολίες, πριν από άλλες ΔΟΥ για τις οποίες η σχετική απόφαση είχε εκδοθεί πολύ νωρίτερα.

Με αφορμή την υπογραφή της εν λόγω απόφασης, ο κ. Ν. Λέγκας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
“Η επαναλειτουργία της αναβαθμισμένης Δ.Ο.Υ. στην Πύλη, στη θέση του καταργηθέντος, από το 2000 Τοπικού Γραφείου, αποτελεί ακόμη μια θετική εξέλιξη για την ευρύτερη περιοχή της Πύλης και γενικότερα για το Νομό μας.

Ένα ανοικτό πρόβλημα για τα Τρίκαλα βρίσκει την προσήκουσα λύση, μια εκκρεμότητα εκλείπει, μια αδικία αποκαθίσταται, ένα καθολικό αίτημα των φορέων και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Πύλης ικανοποιείται με τον καλύτερο τρόπο.

Με τη λειτουργία της ΔΟΥ Πύλης θα εξυπηρετούνται δεκάδες Δημοτικά Διαμερίσματα ορεινών περιοχών συνολικού πληθυσμού 25.000 κατοίκων, οι οποίοι λόγω και της πολύπλευρης επιχειρηματικής δραστηριότητάς τους (γεωργία, κτηνοτροφία, τουρισμός) ήταν υποχρεωμένοι να διανύουν ως και 140 χιλιόμετρα για να διεκπεραιώσουν τις όποιες συνήθεις ή μη φορολογικές υποθέσεις τους.

Κρίνω σκόπιμο να αναφέρω ότι η Δ.Ο.Υ. Πύλης, τελικά, ξεπέρασε πολύ πιο γρήγορα από άλλες ΔΟΥ τα διαδικαστικά και τα τεχνικά προβλήματα και ύστερα από συντονισμένες ενέργειες ξεκινά τη λειτουργία της νωρίτερα από άλλες ΔΟΥ, των οποίων οι αποφάσεις επαναλειτουργίας τους είχαν προηγηθεί.
Με την ευχή η νέα αυτή υπηρεσία να προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες και στην περιοχή, υπογραμμίζω ότι η δέσμευση της νέας διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας γίνεται πράξη, η πράξη ευνοεί την περιφερειακή ανάπτυξη και την αποκέντρωση το οποίο είναι και το ζητούμενο για το νομό μας”.