03 Δεκ 2023 10:00

Ανέλαβε ο Νέος Αρχιερατικός Επίτροπος Πύλης Ο Πατέρας Δημήτριος Κατσαρός

Λίγο πριν της Πασχάλιας Περιόδου σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης τελέστηκε το πρωί της περασμένης Κυριακής , η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνα Πύλης και ακολούθησε η «διαδοχή» του νέου Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Πύλης, από τον Πατέρα Λάζαρο Σταυραντώνη ένα εργάτη του Ευαγγελίου «χειροτονία της Εξέχουσας προσωπικότητας του Μακαριστού Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κυρού Διονυσίου το 1963».
Παρέδωσε με δάκρυα στα μάτια την Αρχιερατική Περιφέρεια στο Πατέρα Δημήτριο Κατσαρό, ένα νέο Κληρικό μορφωμένο, καταρτισμένο, δεινό κήρυκα του θείου Λόγου.
Ο Πατέρας Λάζαρος μίλησε για τον χρόνο της Διακονίας του στην Πύλη (46 ολόκληρα χρόνια) και το έργο που έκανε σ’ αυτή, ζητώντας από τον διάδοχο του να πατήσει πάνω σε αυτό και να κάνει ακόμα πιο σπουδαία πράγματα.
Με ταπεινότητα ο Πατήρ Δημήτριος Κατσαρός ο Νέος Αρχιερατικός Επίτροπος Πύλης, ευχαρίστησε το Πατέρα Λάζαρο και ζήτησε να μείνει στο πλευρό του σαν Πνευματικός Πατέρας και να τον καθοδηγεί.
Παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Υγείας κ. Άρης Τζάνης (Αναπληρωτής Δημάρχου), η Πρόεδρος της Τ.Κ. Πύλης κ, Μαρίνα Πανάγου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Παύλος Μπόμπορας, ο Βουλευτής κ. Κων/νος Σκρέκας, ο πρώην βουλευτής κ. Ηλίας Βλαχογιάννης, ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Π. κ. Κων/νος Βοιτσίδης.

DSC04219