22 Φεβ 2024 03:00

“Αναβάθμιση ασύρματου δικτύου παροχής ΔΩΡΕΑΝ internet στην Ελάτη, το Περτούλι και το Νεραϊδοχώρι.”

Αγαπητοί συνδημότες,

Στις Τοπικές Κοινότητες Ελάτη,  Περτούλι  και  Νεραϊδοχώρι και στην ευρύτερη περιοχή, που ανήκουν στο νέο Καλλικράτειο Δήμο Πύλης λειτουργεί – με επιτυχία – σύστημα παροχής ΔΩΡΕΑΝ internet .

Μετά την αναβάθμιση  των επιγείων γραμμών στην περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος  της  Ελάτης (Ιούλιος 2011) ο Δήμος Πύλης ενέκρινε την παροχή internet του δικτύου μέσω γραμμών adsl προσφέροντας τη δυνατότητα υψηλότερων ταχυτήτων (ευρυζωνικών ταχυτήτων έως 24Mbps) πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Η e-Trikala A.E. πραγματοποίησε τις απαραίτητες ασύρματες  ζεύξεις, μέσω ενδιάμεσης δρομολόγησης στα σημεία Τζιατζιά και Μαρόσα, ώστε να επιτευχθεί  η  «δρομολόγηση» του σήματος  που υπάρχει στην Ελάτη προς  τα παρακάτω σημεία εκπομπής:

1)    2 σημεία στην Ελάτη

2)    1 σημείο στο Χιονοδρομικό κέντρο

3)    2 σημεία στο Περτούλι

4)    1 σημείο στο Νεραϊδοχώρι,

Μέσα από το δίκτυο αυτό, οι χρήστες, απολαμβάνουν έως και 11 φορές υψηλότερες ταχύτητες «κατεβάσματος» χωρίς τη χρονοκαθυστέρηση που δημιουργεί η δορυφορική λήψη.

«Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες των περιοχών, έχουν πλέον πραγματικά Ευρυζωνική σύνδεση και η πλοήγηση στο διαδίκτυο παραμένει ΔΩΡΕΑΝ, τόνισε ο Δήμαρχος Πύλης κος Κων/νος Κουφογάζος, ευχόμενος σε όλους

ΚΑΛΟ ΣΕΡΦΑΡΙΣΜΑ,

Ενημερώνοντας ότι σύντομα θα λειτουργήσει παρόμοιο σύστημα στα Στουρναραίικα».