20 Ιούν 2024 14:19

“5ο Παγκόσμιο Βιωματικό Συνέδριο – Αντάμωμα Θεσσαλών στο Δήμο Πύλης”

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΗΣ  & Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ»

Υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της ΓΓΑΕ

        

ΟΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΣΤΗΝΟΥΝ ΓΕΦΥΡΕΣ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Το 5ο Παγκόσμιο Αντάμωμα φιλοξενείται στο Δήμο Πύλης

                        

Στα ριζά της Πίνδου, ανάμεσα στα βουνά Ίταμος και Κόζιακας, στην είσοδο ενός μεγαλόπρεπου φαραγγιού, οι Θεσσαλοί όπου γης θα συναντηθούν από την 26η έως την 28η Ιουλίου 2013, στο καθιερωμένο πια ετήσιο Παγκόσμιο Αντάμωμά τους.

Συνδιοργανωτές στο φετινό βιωματικό συνέδριο-αντάμωμα είναι ο Δήμος Πύλης και η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ», ενώ για πρώτη φορά η όλη διοργάνωση μπαίνει υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, της Περιφέρειας Θεσσαλίας & της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.

Μετά από το επιτυχημένο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε πέρυσι τέτοια εποχή στο Δήμο Βόλου φέτος έδωσε την σκυτάλη στο Δήμο Πύλης, τηρώντας την υπόσχεση να διατηρηθούν οι στέρεες γέφυρες φιλίας και συνεργασίας.

Τα ανταμώματα μέχρι πρότινος είχαν και τη μορφή συνεδρίου με εγνωσμένου κύρους εισηγητές, ωστόσο λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας οι συνδιοργανωτές συμφώνησαν η φετινή διοργάνωση να έχει μεγαλύτερη βαρύτητα ως προς τη σύσφιξη των σχέσεων και αναβίωση ηθών και εθίμων της περιοχής. Μάλιστα θέλοντας να ενισχύσει την παρουσία της νεολαίας θα διοργανώσει το πρωί της 27ης Ιουλίου στο τοξωτό γεφύρι του Αγίου Βησσαρίωνα, παιχνίδια προσανατολισμού (orienteering) για όλες της ηλικίες που εθελοντές γυμναστές θα συντονίσουν. Το βράδυ της ίδιας μέρας Θεσσαλικά χορευτικά θα συμμετάσχουν στο παραδοσιακό γλέντι  στο χωριό Δροσερό Τρικάλων, σε ένα Δάσος που κανέναν δε θα αφήσει ασυγκίνητο. Θα προσφερθεί παραδοσιακό φαγητό μαγειρεμένο σε καζάνια, επιμελημένο με περίσσιο μεράκι και φροντίδα από τους εθελοντές του χωριού. 

Παράλληλες εκδηλώσεις υποδοχής θα πραγματοποιηθούν καθ΄ όλη τη διάρκεια του τριημέρου και σε γύρω χωριά του Δήμου Πύλης.

Η αυλαία θα πέσει στις 28 Ιουλίου 2013 με την καθιερωμένη Γ.Σ. των μελών της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας στο Δήμο Πύλης.

Πρόσκληση – Πρόγραμμα εδώ…