24 Ιούλ 2024 09:46

“5ο Αντάμωμα Απόδημων Θεσσαλών στο Δήμο Πύλης”

Τον περασμένο Σεπτέμβρη μετά από συνεργασία του Δήμου Πύλης και του Δ.Σ. των αποδήμων Θεσσαλών αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στην Πύλη Τρικάλων το 5ο Αντάμωμα Αποδήμων Θεσσαλών.

Έτσι το διήμερο 27 και 28 Ιουλίου 2013  η καρδιά των Αποδήμων Θεσσαλών θα χτυπά στην Πύλη Τρικάλων.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Ανταμώματος θα περιλαμβάνει το Σάββατο  27 Ιουλίου, καλωσόρισμα των Απόδημων Θεσσαλών από τις τοπικές Αρχές, δραστηριότητες στην τοξωτή Γέφυρα Πύλης με παραδοσιακά παιχνίδια της πατρίδας μας, πικ-νικ με τοπικά εδέσματα και το βράδυ  μουσικοχορευτικό γλέντι των απόδημων Θεσσαλών & παρουσίαση τοπικών λαογραφικών δρώμενων από πολιτιστικά σωματεία στο χωριό Δροσερό.

Την Κυριακή  28 Ιουλίου, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Πόρτα Παναγιά, θα πραγματοποιηθεί η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Συνομοσπονδίας μας στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πύλης, όπου καλούνται  όλα τα μέλη ομοσπονδίες – σύλλογοι να παραστούν δια των εκπροσώπων τους.

Επίσης μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Συνομοσπονδίας την 28η Ιουλίου 2013 θα είναι και αυτό της τροποποίησης του καταστατικού, για την πιο εύρυθμη λειτουργία του σωματείου.

Εν συνεχεία θα πραγματοποιηθεί εκδρομή στα Περτουλιώτικα Λιβάδια.

Συνδιοργανωτές  του φετινού Ανταμώματος είναι η Συνομοσπονδία  και ο Δήμος Πύλης.