07 Δεκ 2023 05:46

“3η Εθελοντική Δράση Ομάδας Εθελοντισμού Δήμου Πύλης – Τομέας Υγείας”

tn_trith ethelonitkh drashΣυνεχίζονται οι δραστηριότητες της ομάδας εθελοντισμού του Δήμου Πύλης στον τομέα της υγείας, αυτή τη φορά με  επίσκεψη στο ΚΑΠΗ της Φιλύρας.

Εκεί οι νοσηλεύτριες  πραγματοποίησαν ομιλία για το “Σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2” καθώς και μετρήσεις σακχάρου και αρτηριακής πίεσης.

Έγινε αναφορά στα συμπτώματα του σακχαρώδη διαβήτη, στις αρχές αντιμετώπισης, στον έλεγχο και στη μέθοδο παρακολούθησης της γλυκόζης στο σπίτι, στα κριτήρια εκτίμησης της μεταβολικής ρύθμισης του διαβήτη και δόθηκαν συμβουλές για το διαβητικό ασθενή. Όσον  αφορά στη θεραπεία ανέφεραν,  ότι η έναρξη της πρέπει να γίνεται πάντα από τον οικογενειακό τους γιατρό, ο οποίος θα έχει την ευθύνη της παρακολούθησης και της περαιτέρω παραπομπής  τους  για έλεγχο από άλλες ιατρικές ειδικότητες.

Δόθηκαν φυλλάδια με ιατρικές οδηγίες και απάντησαν σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ιωάννης Κουτσονάσιος  δήλωσε: “Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τις νοσηλεύτριες Κατερίνα Γιαννίκα, Μαρία Τζάνη και την  Ελένη Ζέρβα που εθελοντικά για άλλη μια φορά προσέφεραν υπηρεσίες υγείας σε συνδημότες μας. Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μια ασθένεια -μάστιγα που πάσχουν πάρα πολλοί άνθρωποι και η διαχείριση του είναι ευθύνη των ιατρών, των ασθενών και των οικείων τους”.