20 Ιούλ 2024 23:04

2η Ημερίδα Τοπικής Ιστορίας και Λαογραφίας της Δ.Ε Γόμφων

                  « Η Ιστορική Διαδρομή της Δημοτικής  Ενότητας  Γόμφων»

                         Από το Δήμο Πιαλείων στο Δήμο Πύλης

                  από το Σύλλογο Νέων Πηγής στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης

 

Ο Σύλλογος Νέων Πηγής διοργάνωσε μια ενδιαφέρουσα ημερίδα που είχε θέμα την «Τοπική Ιστορία και Λαογραφία, της Δημοτικής Ενότητας Γόμφων, από το Δήμο Πιαλείων στο Δήμο Πύλης», που έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης, την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στις 11.00.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Πύλης.

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Κων/νος Τζιμούρτος.

Χαιρετισμό έκαναν η Αντιπρόεδρος του ΟΚΠΑΔ, ως  εκπρόσωπος του Δήμου Πύλης, κ. Μαρίνα Πανάγου, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πύλης, Δημήτριος Κατσαρός, και ο νέος πρόεδρος της Δ.Κ. Πηγής, κ. Απόστολος Κερασιώτης.

Εισηγητές ήταν ο κ. Βασίλειος Πανάγος, εκπαιδευτικός – συγγραφέας, με θέμα «Ο Δήμος Πύλης από το χθες στο σήμερα – Ιστορική αναδρομή και χαρακτηριστικά της Πύλης». Ο κ. Αθανάσιος Μπρέντας, συγγραφέας – ερευνητής, με θέμα «Ο Δήμος  Πιαλείων μέσα από έγγραφα της δεκαετίας του 1880». Ο κ. Νικόλαος Ρήγας, ιστορικός, με θέμα «Ιστορική αναδρομή στα χωριά του τέως Δήμου Γόμφων, από το Δήμο Πιαλείων στο Δήμο Πύλης».

Επίσης, για τη θεματική ενότητα «Λαογραφία», εισηγήσεις έκαναν ο κ. Κων/νος Τζιμούρτος, πρόεδρος και χοροδιδάσκαλος του συλλόγου, και ο κ. Παναγιώτης Νταλούκας, συγγραφέας.

Παρόντες ήταν η Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, κ. Λαμπρινή Οικονόμου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Τσόλας, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χρήστος Νάκος, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Πύλης κ. Θεόδωρος Χήρας, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Πηγής κ. Χρήστος Μπουρογιάννης, ο αντιπρόεδρος της Αμφικτυονίας Καραγκούνηδων Ν. Τρικάλων κ. Θωμάς Χαχάμης, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Μουριάς κ. Δημήτρης Γιαννουλάκος, η Πρόεδρος της Δ.Κ. Δροσερού κ. Βάσω Γεροβασίλη, και ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Δ.Κ. Πηγής κ. Απόστολος Κερασιώτης.