29 Μάι 2024 15:28

2η Εθελοντική Δράση: “Ομάδα Εθελοντισμού Δήμου Πύλης – Τομέας Υγείας”

tn_ethelontismos ag.vis.Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε από νοσηλεύτριες της ομάδας εθελοντισμού του Δήμου Πύλης – τομέας Υγείας η 2η εθελοντική δράση, μεταβαίνοντας στο ΚΑΠΗ του Αγίου Βησσαρίωνος καθώς και σε οικίες ασθενών οι οποίοι δεν μπορούσαν να προσέλθουν στο ΚΑΠΗ, όπου έγινε ομιλία για την “Αρτηριακή Πίεση (Α.Π.): Διαχείριση και τεχνική μέτρησης” καθώς και μέτρηση σακχάρου και αρτηριακής πίεσης σε κατοίκους της συγκεκριμένης τοπικής κοινότητας.

Συμμετείχαν οι νοσηλεύτριες Κατερίνα Γιαννίκα, Μαρία Τζάνη και η εθελόντρια Ελένη Ζέρβα.

Οι νοσηλεύτριες ανέφεραν στοιχεία  για τη συστολική και διαστολική πίεση, για τις φυσιολογικές τιμές της Α.Π., καθώς και οδηγίες για την τεχνική μέτρησης της Α.Π.

Δόθηκαν φυλλάδια με  πληροφορίες για την Α.Π. καθώς και απαντήσεις σε ερωτήσεις των κατοίκων.

Ο Αντιδήμαρχος Υγείας του Δήμου Πύλης κ. Ιωάννης Κουτσονάσιος σε δηλώσεις του ανέφερε τα εξής: “Είναι πολύ σημαντικό στις μέρες μας να υπάρχουν άτομα που με μεγάλο ζήλο εθελοντικά και μόνο να θέλουν να προσφέρουν στο συνάθρωπο. Από την πρώτη στιγμή δημιουργήθηκε στο Δήμο μας  μια αξιόλογη εθελοντική ομάδα του τομέα υγείας που ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμη να βοηθήσει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Θα πρέπει όλοι μας να στηρίξουμε κάθε εθελοντική προσπάθεια διότι μία κοινωνία πολιτών μπορεί να έχει πολλές μορφές, διάφορες όψεις, αλλά ο εθελοντισμός είναι σίγουρο ότι συγκαταλέγεται στην κορυφή και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της. Οι δράσεις θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα και σε άλλες τοπικές κοινότητες”.