24 Απρ 2024 09:49

Τιμήθηκε η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 στην Πύλη

Με τις δέουσες τιμές και ξεχωριστή εθνική υπερηφάνεια εορτάστηκε η επέτειος της 25ης Μαρτίου στην Πύλη, ανήμερα της Εθνικής Εορτής, τιμώντας κατά αυτόν τον τρόπο τους προγόνους μας που σήκωσαν το λάβαρο της επανάστασης για την ελευθερία της πατρίδας μας.

Οι εορταστικές  εκδηλώσεις άρχισαν στις 10:00, με τη δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, με επικεφαλής το Δήμαρχο Πύλης κ. Κωνσταντίνο Μαράβα, εκπροσώπων της μαθητικής κοινότητας Πύλης, και φορέων της Πύλης.

Ακολούθησε στις 11:00 η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων, στον αύλειο χώρο του ΕΠΑΛ-Πύλης, από το Δήμαρχο Πύλης κ.Κώστα Μαράβα, από τους εκπροσώπους των στρατιωτικών και πολιτικών Αρχών, της μαθητικής κοινότητας Πύλης και τους φορείς της Πύλης, κλείνοντας με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Στην συνέχεια έλαβε χώρα η μεγαλειώδης παρέλαση στο κέντρο της Πύλης ενώπιον της εξέδρας των επισήμων από τη μαθητιώσα νεολαία , των τμημάτων του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύλης και του Συλλόγου Γυναικών Παλαιομοναστήρου, αλλά και με τη συμμετοχή των οχημάτων του Αστυνομικού Τμήματος Πύλης και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πύλης, όπου την παρακολούθησε  αρκετός κόσμος, χειροκροτώντας τα περήφανα νιάτα  της Πύλης αλλά και τα υπόλοιπα παρελαύνοντα τμήματα.