22 Ιούν 2024 20:22

Πραγματοποίηση ενημερωτικής εκδήλωσης στο ΚΑΠΗ Μουριάς με θέμα: «Η ΑΝΟΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ», από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πύλης

Τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Πύλης υπό τη στήριξη της Αντιδημάρχου Υγείας Δήμου Πύλης – Ιατρού του Κέντρου Υγείας Πύλης, κας. Καλιώρα Χαράς και της Ιατρού του Περιφερειακού Ιατρείου Μουριάς, κας Κατσάνου Άντας, την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποίησαν ενημερωτική ομιλία στο ΚΑΠΗ Μουριάς με θέμα: «Η Άνοια στην Τρίτη Ηλικία».

Καθώς αυξάνεται το ηλικιακό εύρος και ο μέσος όρος ζωής του πληθυσμού, στον οικείο ορεινό-ημιορεινό Δήμο, κρίνεται απαραίτητη και αναγκαία η υποστήριξη των ηλικιωμένων ατόμων καθώς και των οικογενειών τους. Σκοπό της δράσης αποτέλεσε η ενημέρωση των δημοτών για θέματα που αφορούν την ασθένεια της άνοιας.

Οι συμμετέχοντες της δράσης ενημερώθηκαν για τα συμπτώματα της νόσου, τη σημαντικότητα της έγκαιρης διάγνωσης και τους τρόπους αντιμετώπισης φαρμακευτικά και μη. Επιπλέον,  δόθηκαν συμβουλές σε εν δυνάμει φροντιστές ανοϊκών ασθενών για τον τρόπο φροντίδας ενός ηλικιωμένου καθώς και οδηγίες για την ψυχολογική υποστήριξη των φροντιστών τους.

Μέγιστης σημασίας στη διάρκεια της ομιλίας υπήρξε η συμβολή των δύο ιατρών, καθώς και η παρουσία εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια Στο Σπίτι», παραθέτοντας τις πολύτιμες γνώσεις και τη μακροχρόνια εμπειρία τους, μέσα από τη συνεργασία με τα ηλικιωμένα άτομα.

Κατά τη διάρκεια της δράσης, οι πολίτες της τοπικής δημοτικής  κοινότητας Μουριάς ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας, τον τρόπο εξυπηρέτησης και τις παρεχόμενες υπηρεσίες (επίδομα, ψυχοκοινωνική υποστήριξη κα). Σε όλους τους παρευρισκόμενους διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό με τις απαραίτητες πληροφορίες.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πύλης εντάσσεται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Θεσσαλία 2021-2027” και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.