16 Απρ 2024 23:57

“11-9-2011: Κυνήγι Θησαυρού με Αντίκες στο Περτούλι”

tn_antikesΠερτούλι: Ιστορικά και Κλασσικά Οχήματα «κυνηγούν» θησαυρούς 

Μια ονειρική  διαδρομή στα πανέμορφα δάση Περτουλίου την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Συνεργασία  φορέων του Δήμου Πύλης με τη Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Βόλου και Θεσσαλίας (ΛΕΚΟΒ)

Μια ονειρική και πρωτότυπη διαδρομή στα πανέμορφα δάση του Περτουλίου ετοιμάζουν  να πραγματοποιήσουν μέλη Συλλόγων και Λεσχών, που ασχολούνται με τα συλλεκτικά οχήματα και είναι φίλοι τόσο του παλαιού αυτοκινήτου, αλλά και των παλιών μοτοσυκλετών, που μας παραπέμπουν σε εποχές του περασμένου αιώνα.

Συγκεκριμένα, την  Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου  2011, η Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Βόλου και Θεσσαλίας  (ΛΕΚΟΒ)  σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Περτουλίου, το Δήμο Πύλης και με την υποστήριξη του Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας και του Pantheon Plaza (Λάρισα) , διοργανώνουν για όλους τους φίλους του παλαιού αυτοκινήτου, μια πρωτότυπη ανάβαση στα απίστευτης ομορφιάς δάση του Περτουλίου με την ονομασία «3ο Κυνήγι Θησαυρού Κλασσικών Οχημάτων ΛΕΚΟΒ».

Έτσι οι πολυπληθείς φίλοι των Κλασσικών Οχημάτων από όλη τη Θεσσαλία,  θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν, μέσα από τις ξεναγήσεις και τη φιλοξενία  των τοπικών φορέων, που περιλαμβάνει όχι μόνο τη γνωριμία με το Περτούλι, αλλά και  με την ιστορία ,τις αρχαιότητες της περιοχής   και με τα θαυμάσια  τοπικά μοναδικά προϊόντα που κερδίζουν συνέχεια νέες αγορές.

Σημειώνεται,ότι η περιοχή του Περτουλίου, αποτελεί αγαπημένο τόπο προορισμού των φίλων της φύσης και των εναλλακτικού τουρισμού, αφού  κρύβει μοναδικές ομορφιές και σπάνιες συγκινήσεις ,για τους αθλητές βουνού και ορειβάτες, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν διαδρομές με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας.

Σημειώνεται,δε, ότι το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου,προσελκύει όλους τους φίλους των χειμερινών σπορ   της Θεσσαλίας αλλά και άλλες περιοχές, ενώ έχουν αναπτυχθεί όλα αυτά τα χρόνια πάρα πολλές μορφές εναλλακτικού τουρισμού, διαθέτοντας όλη την απαραίτητη υποδομή γι' αυτό και που υποστηρίζονται, με τον καλύτερο τρόπο, από τους τοπικούς ορειβατικούς και αθλητικούς Συλλόγους.

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

PANTHEON PLAZA – Ένα ραντεβού με την ιστορία της αυτοκίνησης

Από τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου ως και την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου θα βρίσκονται στον πολυχώρο ΠΑΝΘΕΟΝ-PLAZA της Λάρισας, κλασικά και ιστορικά αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, που  θα εκτίθενται μέχρι και την έναρξη της εκδήλωσης «3ο Κυνήγι Θησαυρού Κλασσικών Οχημάτων».

Έτσι το κοινό της Θεσσαλίας, θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά ιστορικά αυτοκίνητα , που θα έλθουν ειδικά για τον σκοπό αυτό στους χώρους των πολυκαταστημάτων Pantheon-Plaza.

Το πρωί της Κυριακής 11 Σεπτεμβρίου 2011 θα γίνει η εκκίνηση των κλασσικών οχημάτων από Βόλο, Αλμυρό, Λάρισα, Καλαμπάκα, Καρδίτσα και άλλες περιοχές της χώρας, με κοινό προορισμό το  PANTHEON-PLAZA της Λάρισας, όπου τα συλλεκτικά αυτοκίνητα θα εκτεθούν (ώρες 10.00 -11.00 το πρωί), και έτσι όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν μια πρώτης τάξης ευκαιρία να δουν από κοντά τόσα πολλά ,όμορφα συλλεκτικά ιστορικά αυτοκίνητα.

Θα ακολουθήσει υποδοχή από  εκπροσώπους των συνδιοργανωτών φορέων, καθώς και χαιρετισμός εκπροσώπων του PANTHEON-PLAZA.

«Κυνηγώντας τον θησαυρό»  στις φωλιές των αετών του μαγευτικού Περτουλίου

Στις 11.00 το πρωί τα οχήματα θα ξεκινήσουν την πορεία τους και θα διέλθουν από  τα Τρίκαλα,την Πύλη ,την Ελάτη και πολλά αξιοθέατα της περιοχής, όπου θα διεξαχθεί το «κυνήγι θησαυρού», ενώ οι συμμετέχοντες μετά τη λήξη του παιχνιδιού θα κινηθούν προς τον τελικό προορισμό, που είναι το μαγευτικό Περτούλι.

Εκεί  θα παρατεθεί γεύμα και επίσημη υποδοχή των τοπικών αρχών ,όπου οι επισκέπτες θα γνωρίσουν την πλούσια ιστορία του χωριού και θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις  τοπικές γεύσεις και να προμηθευτούν, τα μοναδικά και σπάνια προϊόντα της περιοχής από τον τοπικό Συνεταιρισμό Γυναικών Περτουλίου .

Παράλληλα από χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί.

Κατά την διάρκεια της παραμονής των οχημάτων στο Περτούλι, θα είναι σε κοινή θέα για τους λάτρεις και φίλους της κλασσικής αυτοκίνησης, οι οποίοι  και πάλι θα μπορούν να τα δουν από κοντά ,σε συνδυασμό με μια μοναδική εκδρομή στην περιοχή.Γι' αυτό προσκαλούνται όλοι οι λάτρεις των ιστορικών αυτοκινήτων  να δώσουν ραντεβού στο Περτούλι την Κυριακή το μεσημέρι 11 Σεπτ. 2011.

Στην εκδήλωση μπορούν να λάβουν μέρος ,χωρίς κόστος συμμετοχής,όλα τα παλαιά και ιστορικά οχήματα, με την προϋπόθεση αυτά να πληρούν τον Κ.Ο.Κ., να είναι σε καλή κατάσταση και να είναι άνω των τριάντα ετών.  Υπεύθυνοι διοργάνωσης και δήλωση συμμετοχών:

ΛΕΣΧΗ ΚΛΑΣΣΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΒΟΛΟΥ & ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΛΕ.Κ.Ο.Β. Απόστολος Παπαγεωργίου (Πρόεδρος ΛΕΚΟΒ),e-mail : lekov@lekov.gr,www.lekov.gr,mob.: 6937289029.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πύλης κ. Γιάννης Κουτσονάσιος δήλωσε: “Είμαστε υπέρ σε κάθε διοργάνωση που γίνεται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πύλης και η οποία προάγει τον αθλητισμό,τον πολιτισμό, τον τουρισμό και τονώνει την τοπική αγορά. Στις 11 του Σεπτέμβρη να είμαστε όλοι στο Περτούλι”.